Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a fost ales luni, 14 ianuarie, co-preşedinte al Asociaţiei Operatorilor din Agricultura Ecologică- Bio România. Evenimentul a avut loc în Aula “Mitropolit Ioan Meţianu” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andei Şaguna” din Sibiu, locul unde, în 2005, s-a înfiinţat asociaţia amintită.

 

Ierarhul a primit o diplomă din partea preşedintelui Bio România, Marian Cioceanu, prin care se atestă alegerea în această funcţie, dar şi meritele Arhiepiscopiei Sibiului în instituirea asociaţiei. În 2005, la declaraţia de fondare a Asociaţiei Bio România, Arhiepiscopia Sibiului a fost co-fondatoare a organizaţiei. “Vă mulţumim pentru alegerea în această funcţie a asociaţiei Bio România. Vă binecuvântăm întreaga activitate şi vă asigurăm de tot sprijinul în acţiunile dumneavoastră”, a spus IPS Mitropolit Laurenţiu.

Alegerea IPS Mitropolit Laurenţiu în această funcţie a avut loc în cadrul Conferinţei Naţionale Bio România, la care au participat toţi membrii acestei familii de agricultori bio. Întâlnirea a pregătit participarea României la Târgul Internaţional “Biofach” de la Nuremberg, Germania, din perioada 13-16 februarie 2013. La acest târg internaţional, România va fi desemnată Ţara Anului, iar standul central va fi ocupat de reprezentanţii noştri. Au fost prezenţi la Sibiu şi reprezentanţii Ministerului Agriculturii, iar pr. conf. univ. dr. Constantin Necula a fost ales membru de onoare, fiind unul dintre colaboratorii apropiaţi ai Asociaţiei Bio România. (M. A.)

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*