Grădinița nr. 18 s-a înnoit

gradinita 18 copii proiectUn nou loc de joacă pentru copii, în valoare de peste 11.000 de lei, a fost amenajat la grădiniţa nr. 18 din Sibiu.

Proiectul „Un nou loc de joacă, un nou mod de viață – Reamenajarea spațiului verde al grădiniței nr. 18, Sibiu” a fost demarat de Asociația Munții Făgăraș, în parteneriat cu Asociația ECO4EST, Asociația Teatrul Vostru și Grădinița cu Program Prelungit nr.18 Sibiu. Ieri a avut loc inaugurarea oficială a noului loc de joacă. Peste 8.600 de lei necesari proiectului au venit din partea Fundației pentru Parteneriat și Mol România, în cadrul programului „Spații Verzi”, iar alți 2.400 de lei au fost donați de ECO4EST.

Parc și grădină

Proiectul, început în data de 15 aprilie, și-a atins scopul, respectiv reamenajarea spațiului verde al grădiniței, prin crearea unui mediu sigur și benefic cu implicarea preșcolarilor și cadrelor didactice în activități de educație ecologică prin metode non-formale. Au fost plantaţi 60 de arbuști, zece pomi fructiferi și 100 de flori şi a fost creată o mică grădină cu specii leguminoase, a fost recondiţionat mobilierul exterior – zece băncuțe și un tobogan, au mai fost montate un tobogan primit ca donație, o sferă, două balansoare şi două spaliere. De asemenea, a fost recondiționată groapa de nisip și au fost achiziționate un leagăn și două balansoare noi. Tot în cadrul proiectului au fost recondiţionat gardul interior al spațiului de joacă, a cărui tencuială se afla într-o stare avansată de degradare și reprezenta un real pericol pentru copii.

Un pom pentru fiecare omuleț

Au fot responsabilizaţi copiii în cadrul a cinci activități ecologice şi au fost implicaţi părinţii la activităţile de reamenajare a spațiului verde. De asemenea, tot în scopul de a-i responsabiliza, s-au format grupe de copii cărora li s-au atribut către un arbust sau pom, de care se vor îngriji pe perioada șederii lor la grădiniță. (M.L.)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*