Hai la masă 2018! Rețete vechi de sute de ani și show-uri culinare, în Piața Mică

Cea de a doua ediție a festivalului gastronimic ”Hai la masă! Rețete demult uitate, rețete redescoperite!” va aduce în Piața Mică o rețetă veche de sute de ani: berbecuț haiducesc în jar, dar și alte mâncăruri tradiținale din zona Sibiului.

Tot în cadrul festivalului vor avea loc demonstrații culinare prezntate de patru bucătari sibieni.

”Vor fi două zile în care bucătăria veche sibiană se va împleti într-o armonie perfectă cu rețetele moderne pregătite de chefii Marius Rafa, Ghiță Andreica, Marius Muntean și Manuel Betto Pecori. Cei patru vor veni cu reinterpretări moderne și delicioase ale vitei Angus, berbecuțului haiducesc, păstrăvului și laptelului de pasăre”, a dezvăluit Ioana Curta, președintele Asociației E-Xplorator, organizatorul evenimentului.

Bucătăria mobilă amplasată în Piața Mică se va deschide sâmbătă dimineața, la ora 10,00, iar sibienii și turiștii se vor putea bucura de mâncărurile autentice până la ora 23,00, același program fiind valabil și pentru duminică. Pe lângă berbecuțul haiducesc vor mai fi gătite și alte rețete delicioase: Ciorbă de fasole boabe cu afumătură și salata de ceapa roșie, Ciorbă de roșii rece, Tocană de vită Angus la ceaun, Păstrăv la plită cu mămăliguța și mujdei, Lapte de pasăre și Vuțe cu pesmet.

Demonstrații culinare și muzică populară

Demonstrațiile culinare vor avea loc sâmbătă, în prima zi a festivalului, după ora 17,00, iar chefii își vor dezvălui secretele tuturor celor care vor fi prezenți în Piața Mică, prin intermediul unui ecran uriaș ce va fi amplasat lângă bucătărie. Atmosefera tradițională va fi întreținută de ansamblul de muzică populară Doruri Sibiene.

”Hai la masă! Rețete demult uitate, rețete redescoperite!” este un proiect realizat de Asociația E-Xplorator, în parteneriat cu Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală. Parteneri: Karpaten Premium Angus, Carmangeria Samaria, Domeniul Viticol Apold – Gorgandin.

Program demonstrații culinare (orele 17,00-22,00):

Ghiță Andreica (Chef Ramada) – Pulpă de vită Angus cu cartofi rustici și sos de ardei capia

Marius Muntean (Chef Golden Tulip Tower) – Pulpa de berbecuț umplută și cotlete aromatizate cu salvie și menta cu garnitura de legume de toamnă

Marius Rafa (Chef Pardon Cafe Bistro) – Păstrăv a la Sibiu

Manule Betto Pecori (Chef Atrium) – Mousse de vanilie cu bezea

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*