Handbal de Liga Campionilor la Cisnădie

Jucătoarele nou-promovate de la Cisnădie au pierdut cu fruntea sus în fața băimărencelor mult mai titrate. HCM Baia Mare și-a adjudecat meciul din deplasare cu CS Măgura Cisnădie, fără emoţii, scor 35-21(17-11). Partida s-a disputat miercuri seara, la Cisnădie, în incinta complexului sportiv Măgura. Partida a fost o restanță din etapa 15-a etapă a Ligii Naţionale (a doua etapă din retur).

A fost pentru a doua oară în această ediție de campionat când handbalistele din Baia Mare se impun în fața noii promovate.

Cronica unui deznodământ așteptat

Partida dintre cele două echipe a început sub semnul echilibrului, chiar dacă HCM Baia Mare nu și-a menajat vedetele. Echipa băimărencelor, venită la Cisnădie, după un meci de Liga Campionilor din Germania, nu a vrut să le expună doar pe Paula Ungureanu, cel mai bun portar de la Campionatul Mondial din decembrie, și pe Ada Nechita.

Cu o atitudine curajoasă și puternic sprijinită de galeria și publicul local, Măgura a reușit în primele zece minute ale meciului să joace de la egal la egal cu un HCM mult mai bine cotat, în fapt locul 2 din clasamentul Ligii Naționale feminine. În acest interval, Baia Mare nu a putut să se desprindă decât la trei goluri diferență pe tabela de marcaj. Însă, odată cu trecerea timpului și „intrate“ în meci, handbalistele din Baia Mare a început să preia controlul jocului și să se distanțeze pe tabela de marcaj, impunând propriul ritm. De partea cealaltă, Măgura s-a ridicat, mai ales fizic, la nivelul adversarelor, iar pe alocuri a reușit să realizeze câteva faze spectaculoase, soldate cu goluri care au contat în economia primei reprize. La pauză, scorul a  fost 17 – 11 pentru HCM.

CS Măgura Cisnădie și HCM Baia Mare au făcut spectacol, în ciuda diferenței evidente de valoare

CS Măgura Cisnădie și HCM Baia Mare au făcut spectacol, în ciuda diferenței evidente de valoare

Diferența de scor a crescut în a doua parte

În repriza a doua, chiar dacă diferenţa de valoare evidentă dintre cele două echipe a fost clară pentru toată lumea, spectacolul a rămas la fel de interesant. Cisnădienii, care și-au încurajat în permanență echipa, au apreciat strădania jucătoarelor locale, însă, în același timp, au avut puterea să aplaude fazele spectaculoase realizate de Pineau, Do Nascimento sau Katarina Jezic. De partea cealaltă, Roxana Gatzel, liderul din teren al CS Măgura, a încercat să aducă elemente noi în jocul echipei locale, pentru a putea trece de apărarea băimărencelor. Din păcate, în finalul jocului, echipa gazdă a căzut fizic, iar rezultatul aproape că nu a mai contat. Sfârșitul jocului a fost la discreția HCM-ului, scorul permiţându-le oaspetelor să obţină o victorie destul de lejeră, la patru zile după succesul din deplasare cu Thuringer, din Liga Campionilor. Scorul final a fost 35 – 21, în favoarea echipei vizitatoare. Cea mai bună marcatoare a oaspetelor a fost brazilianca Alexandra Do Nascimento, cu 13 reuşite. Au mai marcat pentru HCM Ana-Maria Tănăsie, Allison Pineau (cinci goluri), Katarina Jezic (trei goluri), Melinda Geiger, Gabriela Perianu, Valentina Ardean-Elisei, Patricia Vizitiu (două goluri) şi Timea Tătar (un gol). Pentru echipa din Cisnădie au marcat Roxana Gatzel – 8 goluri, Goran – 4 goluri, Preda, Krnic – câte 3, iar Popescu, Chelaru și Lazarin – câte un gol.

Atmosferă frumoasă

Printre suporterii echipei CS Măgura, prezenți la sală, s-au numărat primarul orașului Cisnădie, Gheorghe Huja, și viceprimarul Johann Krech. Trebuie menționat că atmosfera din cochetul complex sportiv  a fost demnă de o echipă de Ligă Națională, semn că e handbalul este extrem de apreciat de cisnădieni.

În tur, confruntarea dintre cele două echipe s-a soldat cu victoria HCM-ului, obţinută la scorul de 39-28 (19-15). Adriana Nechita cu 9 goluri pentru Baia Mare şi Roxana Gatzel cu 10 reuşite pentru Cisnădie au fost principalele autoare în meciul de la Baia Mare.


Autor: Cosmin PAL

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*