Iarna, tot ca vara

 

Visul unor tin

Locatarii de pe Independenţei s-au dus revoltaţi la Primărie, dar răspunsul obţinut nu-I mulţumeşte

Locatarii de pe Independenţei s-au dus revoltaţi la Primărie, dar răspunsul obţinut nu-I mulţumeşte

eri din Sibiu este pe cale să se transforme într-un veritabil coşmar. În august, desfăceau şampania pentru a sărbători noua lor locuinţă din blocul ANL din vecinătatea Spitalului Judeţean. În curând, vor îngheţa în apartamente.

Vestea că vremea se va răci şi mai mult în următoarele zile i-a îngrijorat pe locatarii rămaşi şi acum fără racorduri la reţeaua de gaz. În această situaţie se află 95 de familii. Majoritatea s-au mutat aici încă din august, deşi blocul nu era racordat la curent, apă sau gaz, iar acum au parte de o surpriză cât se poate de neplăcută. Se pare că vina îi aparţine constructorului, SC Victor Construct din Botoşani, care a terminat blocul, a obţinut avizele, însă a părăsit şantierul fără a mai realiza racordurile fizice.


 

 

Municipalitatea nu poate face nimic

 

Când au început să-şi ridice problema, chiriaşii celui mai râvnit bloc ANL din Sibiu au aflat că le-au şi expirat avizele necesare pentru proiectul de racordare la utilităţi. În aceste condiţii, oamenii au mers direct la Primărie, cât se poate de numulţumiţi. Însă nici municipalitatea nu are ce face. „Obligaţiile municipalităţii în ceea ce priveşte blocul ANL de pe strada Independenţei au fost acelea de introducere până la scara blocului a reţelelor de apă şi canalizare, precum şi amenajarea drumurilor şi aleilor din jurul acestui bloc. Aceste atribuţii au fost îndeplinite. Acum municipalitatea sprijină în continuare constructorul pentru a obţine avizele de racordare la reţeaua de gaz, pentru rezolvarea situaţiei”, a dat asigurări Mirela Gligore, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Sibiu.

 

Încercări de mediere

 

Teoretic, reprezentanţii Primăriei nu pot interveni. Aceştia încearcă totuşi să medieze relaţiile între societatea de gaz, Agenţia Naţională pentru Locuinţe şi antreprenorul botoşănean. „Modalitatea prin care municipalitatea poate sprijini constructorul şi ANL Bucureşti în obţinerea acestor acorduri a fost aceea de reînnoire a acordului de acces la reţeaua de gaz şi prin mijlocirea relaţiei dintre constructorul care e din Botoşani, ANL Bucureşti şi proiectanţii locali”, arată Gligore.

 

Trase la sorţi

 

Blocul este compus din 75 de garsoniere, zece apartamente cu două camere şi alte zece cu câte trei camere. Construcţia imobilului a fost finanţată de Guvern, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, după ce Primăria Sibiu a pus la dispoziţie terenul. Chiriaşii au fost desemnaţi prin tragere la sorţi.

 

Deszăpezirea nu s-a rezolvat

 

Potrivit meteorologilor, iarna se va instaura la finele acestei săptămâni, când prima ninsoare este aşteptată în zonele montane şi cele deluroase. Nici o firmă din ţară nu a participat la licitaţiile efectuate de către Compania Naţională de Drumuri Naţionale pentru serviciile de deszăpezire a celor 400 km de drumuri naţionale care traversează judeţul Sibiu. Principalul motiv pentru care nici o firmă nu s-a arătat interesată îl reprezintă preţul prea mic, de doar 6.500 de euro/km, oferit în comparaţie cu nivelul de muncă ce ar trebui depus în cazul unei ierni dificile. Singura variantă din acest moment este încredinţarea directă, fără licitaţie.

 

FOTO: Locatarii de pe Independenţei s-au dus revoltaţi la Primărie, dar răspunsul obţinut nu-I mulţumeşte

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*