În sferturi, cu BCM Pitești

CSU Sibiu a încheiat cu o victorie reconfortantă actuala ediție a campionatului regulat, 100-91 (31-21, 24-21, 18-26, 27-23) cu Dinamo, după un meci pe care l-a controlat cap-coadă.

Întâlnirea a avut loc marți, în Sala Transilvania, și a fost o restanță din Turneul 8 al Ligii Naționale de baschet masculin. Altădată derbi al campionatului, partida a fost mai importantă pentru bucureșteni, aflați în prag de a rata play-off-ul.

Sibienii au atins suta, în meciul cu Dinamo (foto: facebook/CSU Sibiu)

Fixați pe poziția a treia a clasamentului, elevii lui Dan Fleșeriu au zburdat pe teren, doar în debutul sfertului decisiv fiind puși în situația de a accelera pentru victorie. Xavier Rathan-Mayes a fost omul meciului, cu 19 puncte, 12 pase decisive și 10 recuperări. S-au mai remarcat Rolland Török cu 16 pct., 4 recuperări și 2 pase decisive, Marquis Addison, cu 15 puncte, 4 pase decisive, Blake Reynolds 11 pct., 6 recuperări, 2 pase decisive, Kaelin Jackson 10 pct. și 4 recuperări, Lucas Tohătan 10 pct., Jayce Jackson 10 pct. și 7 recuperări, Christopher Cooper 7 pct și 10 recuperări, Gavriloaia 2 pct., 2 recuperări și 2 pase decisive.

Play-off greu

„A fost un meci în care, fără presiunea rezultatului, am lăsat jucătorii să joace mai liberi în atac, fără stres. Am marcat cu ușurință, am dat multe puncte, am și luat multe puncte, în părțile secunde din fiecărui sfert fiind foarte relaxați în apărare. Sunt mulțumit de numărul de assisturi pe care l-am avut și de cât de bine s-au înțeles ei pe teren și atmosfera care este acum la echipă. Ne așteaptă un play-off, poate că este cel mai greu din ultimii ani, în care echipele sunt foarte echilibrate, iar sistemul care se joacă este împotriva tuturor regulilor play-off-ului. Presiunea este pe noi, vom avea meciuri grele cu Piteștiul, dar am arătat astăzi că putem să jucăm bine împreună”, a spus Dan Fleșeriu.

Așadar, CSU va întâlni în prima fază a play-off-ului (sferturi de finală) BCM U FC Argeș Pitești, cu primele două meciuri programate să se dispute la Sibiu, în 17, respectiv 19 mai. Meciul al treilea, în caz în care este nevoie, va avea loc la Pitești, vineri 21 mai. (M. S.)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*