Inaugurare la Ambulanţă

 

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sibiu are cel mai modern garaj din ţară, după o investiţie de 2,65 milioane de lei. Noua construcţie a fost inaugurată în prezenţa mai multor oficialităţi sibiene, după şase luni de şantier.

 

Noua hală care adăposteşte autospecialele Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Sibiu a fost inaugurată în această săptămână, în prezenţa angajaţilor, a autorităţilor locale şi a reprezentanţilor constructorului desemnat.

O urgenţă rezolvată

După o investiţie de peste 2,65 milioane de lei, bani proveniţi din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Sibiu, şi după şase luni de lucrări, noul garaj are o suprafaţă utilă de peste 600 de metri pătraţi, 14 locuri de parcare pentru ambulanţe, şase locuri pentru maşini şi o spălătorie auto. „Semnalul pe care doresc să îl dăm prin finalizarea acestei investiţii este acela că sănătatea este una din primele priorităţi ale judeţului Sibiu. În acest demers, staţia de Salvare este pentru Consiliul Judeţean o urgenţă, pentru că primii care ajung la căpătâiul bolnavilor sunt angajaţii Serviciului Ambulanţă. Cu siguranţă, această hală îmbunătăţeşte actul medical, prin condiţiile civilizate pe care le oferă, mai cu seamă prin amenajarea unei boxe unde ambulanţele sunt igienizate şi dezinfectate“, a apreciat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu (CJS).

Model în ţară

La evenimentul de inaugurare a fost prezent şi Gheorghe Chiş, liderul Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa“, care şi-a exprimat dorinţa ca în fiecare judeţ din ţară să existe un asemenea garaj pentru ambulanţe, cel de la Sibiu fiind singurul construit şi dotat la standarde înalte. Vechea hală a SAJ Sibiu a fost demolată la sfârşitul anului trecut, după ce, în urma unei expertize, s-a constatat că nu mai corespundea normelor în domeniu. Clădirea adăpostea la parter un garaj, iar la etajul I, dispeceratul pentru personalul medical operativ. „Mulţi cunosc şi clădirea veche. O expertiză a arătat că acea clădire nu mai era funcţională şi că trebuia demolată. A fost demolată. Domnul Luca a venit cu propunerea de a se realiza şi o staţie de dezinfecţie a maşinilor, pentru că era necesar. Consilierii judeţeni au votat proiectul şi au început lucrările. Ne bucurăm că s-au realizat într-un timp aşa de scurt“, a mărturisit şi Martin Bottesch, fostul preşedinte al CJS, în mandatul căruia a demarat proiectul. La eveniment au mai participat prefectul Ovidiu Sitterli, vicepreşedintele CJS, Ioan Banciu, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sibiu, Ovidiu Luca, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Gabriel Budescu, precum şi alte oficialităţi locale.

600

de metri pătraţi este suprafaţa garajului

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*