Încă o premieră la Polisano

operatie polisano23Un bărbat în vârstă de 51 de ani, victima unui accident rutier soldat cu distrugerea peretelui toracic şi leziuni pulmonare asociate a primit o noua şansă la viaţă, printr-o reconstrucţie costală cu implanturi din titan.

Procedura toracică a fost realizată în premieră naţională la Spitalul European Polisano din Sibiu. Echipa medicală care s-a ocupat de acest caz a fost condusă de doctorul Victor Costache, un chirurg cu o bogată experienţă în România şi Franţa, având la activ peste 2.000 de intervenţii chirurgicale din care mai mult de jumătate pe cord deschis.


Recuperare rapidă

În ultimul an, dr. Victor Costache a realizat o altă premieră medicală națională – prima protezare valvulară aortică cu valvă Perceval S, în decembrie 2013, precum şi o premieră medicală mondială – prima endoprotezare aortică cu MFM Streamliner, în aprilie 2014. „Datorită experienţei echipei chirurgicale şi a aparaturii ultra-moderne, intervenţia realizată miercuri a durat aproximativ două ore. Pacientul a fost trezit imediat după intervenţie. Pacientul va fi supravegheat o zi în reanimare, după care va rămâne internat încă 4-5 zile”, a declarat dr. Costache, şeful departamentului de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică din cadrul spitalului.

Intervenţie dificilă

Reconstrucţia costală cu implanturi din titan este o tehnică nouă, apărută în Europa în 2010-2011. Primele intervenţii, în Franţa, au fost realizate tot de dr. Victor Costache, acesta deţinând în 2013, înainte de întoarcerea în ţară, recordul la numărul de intervenţii de acest tip din Franţa. Intervenţia se adresează pacienţilor care au suferit un traumatism toracic major, soldat cu apariţia mai multor fracturi costale etajate, asociate cu deformare importantă a peretelui toracic. Pacientii care ajung în această situaţie în urma unui accident, pot dezvolta diverse complicaţii la nivelul peretelui toracic şi a organelor intratoracice, ajungând ca pe termen lung să sufere de dureri cronice şi de deformări importante ale peretelui toracic. Printr-o reconstrucţie de acest tip, pacientul poate reveni la o situaţie medicală similară celei anterioare accidentului. În plus, datorită tehnicii inovatoare, se reduce foarte mult durata de internare, prevenind în acelaşi timp apariţia unor complicaţii intraspitaliceşti. Pe termen lung, intervenţia facilitează o integrare rapidă socioprofesională a pacientului.

Secţie ultramodernă

Secţia de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică din cadrul Spitalului European Polisano este dotată cu angiografe de ultimă generaţie, oferind servicii de maximă complexitate pentru tratamentul infarctului miocardic acut, a bolilor ischemice cardiace, coronarografii, arteriografii, angioplastii, endoprotezari de anevrism de aortă, dar şi intervenţii chirurgicale minim invazive precum implant de stimulatoare, de fibrilatoare cardiace, sisteme de resincronizare, ablaţii, studii de electrofiziologie. De asemenea, sfera terapiei endovasculare se extinde şi la intervenţii periferice, carotidiene, fibroame uterine, abordarea pluridisciplinară fiind în beneficiul pacienţilor.
Unitate de elită

Înfiinţat în anul 2013, Spitalul European Polisano din Sibiu este cea mai recentă şi modernă investiţie în domeniul medical din România, realizată prin prisma celor 20 de ani de experienţă şi activitate a grupului Polisano. Acesta face parte dintr-o structură integrată de centre de excelenţă în medicină şi reprezintă o noutate pe piaţa serviciilor medicale din România, atât prin dotarea de excepţie, cât şi prin colaborările stabilite în premieră cu universităţi de medicină de prestigiu din Austria, Franţa şi Canada, dar şi prin acordurile încheiate cu Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu şi cu Spitalul Clinic Judeţean Sibiu.

„Prin introducerea acestei tehnici moderne în România, pacienţii cu traumatisme toracice au acum şansa unei recuperări uşoare şi fără complicaţii.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*