Începe sezonul săpăturilor

Primăria Sibiu anunţă închiderea de noi străzi pentru intervenţii la reţele. Totodată, DPC  a început lucrările de refacere a carosabilului în zone unde au avut loc astfel de intervenţii.

Pe Ilie Măcelaru, DPC începe astăzi lucrările de reparaţii, strada urmând a fi închisă pe o perioadă de două luni, pentru reabilitarea reţelei de apă, reparaţii la carosabil şi trotuare şi montarea de noi borduri. Valoarea investiţiei fiind estimată la 700.000 de lei. Circulaţia se va desfăşura pe strada Zaharia Boiu, pe tronsonul dintre Justiţiei şi Rennes fiind permisă circulaţia în ambele sensuri şi oprirea interzisă.

Sâmbătă şi duminică se va închide şi strada Maramureşului pentru reabilitarea reţelei de canalizare. Astfel, vor fi introduce noi tubulaturi din ceramică pe Vasile Cârlova, circulaţia fiind deviată pe Şoseaua Alba Iulia, pe Ştrandului şi pe străzile dinspre cartierul Ştrand II. Întreaga lucrare de înlocuire a reţelei de canalizare va fi finalizată în aproximativ două luni, traficul urmând să fie închis pe tronsoane. Tot sâmbătă, 23 martie, vor avea loc o serie de lucrări şi pe strada Ştefan cel Mare, executate sub trafic. Este vorba despre o traversare a acestei străzi în zona sensului giratoriu cu Henri Coandă pentru lucrări la reţeaua electrică.

 

 

Reţele înnoite

 

De luni, 25 martie, intră în reparaţii şi Mărăşti pentru lucrări la carosabil şi trotuare în urma introducerii unei noi reţele de gaz. Astfel, strada va fi închisă, circulaţia urmând să se desfăşoare pe străzile Oituz şi Mărăşeşţi. Strada are o lungime de 200 de metri, iar investiţia se ridică la 550.000 de lei. Tot în această perioadă se efectuează lucrări de reparaţii şi pe Muncel, urmând Negoveanu. Lucrări de remediere vor avea loc şi pe Viitorului, intervenţiile urmând să aibă loc sub trafic. În prezent, şantierele continuă pe Calea Poplăcii, unde se lucrează la iluminatul public şi la reţelele de apă şi canalizare pe tronsonul dintre strada Avrig şi Piaţa Sadu. Pe Calea Cisnădiei se amenajează fundaţiile pentru noii stâlpi de iluminat şi au loc intervenţii la drum pe porţiunea dintre Nicolae Iorga şi Gh. Dima. În ceea ce priveşte intervenţiile la reţelele de utilităţi, gazul lucrează pe Strungului, unde banda de circulaţie a fost îngustată şi pe Principatele Unite, pe tronsonul dintre Oţelarilor şi Henri Coandă. Pe Octavian Goga, Negoveanu, Lebedei şi Ecaterina Varga se lucrează la reţeaua de apă şi canalizare.

 

Sute de intervenţii

 

Totodată, DPC se ocupă de refacerea carosabilului în urma intervenţiilor la reţele. Până în prezent, s-a intervenit în 101 puncte dintre cele 279 identificate în total. Cele mai multe intervenţii, respectiv 132, au fost la reţeaua de apă şi canal, urmate de intervenţiile la reţeaua de gaz, 119 şi doar 18 săpături pentru reţelele electrice. Numărul acestora este mai mic faţă de cel înregistrat anul trecut, când DPC identificase aproximativ 500 de puncte, datorită ritmului bun de refacere, până la venirea sezonului rece, au explicat reprezentanţii municipalităţii. În prezent, societatea de drumuri lucrează la refaceri cu trei echipe, pentru următoarea perioadă fiind planificate intervenţii pe străzile Sibiel, Bd. Victoriei, Lector, Şelarilor şi General Magheru.

 

Avize de săpătură

 

La jumătatea acestei luni a fost reluată şi eliberarea avizelor de săpături. Pentru cei interesaţi dosarul trebuie să conţină o cerere, copie după certificatul de urbanism şi după autorizaţia de construcţie, avizul din partea societăţiilor deţinătoare de reţele, planul de situaţie şi proiectul tehnic cu detalii de execuţie, avizul Poliţiei municipiului Sibiu, dar şi dovada achitării taxei de refacere. Avizul se eliberează doar după achitarea taxei de refacere. În anul 2011 au fost eliberate 165 avize de săpătură, iar în anul 2012 au fost eliberate 141 de astfel de documente pentru persoane fizice sau juridice care au executat lucrări de racordare la reţelele de utilităţi sau intervenţii pentru reparaţii.

 

101

de intervenţii a avut deja DPC pentru refacerea carosabilului

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*