Încetarea mandatului lui Cindrea este în mapa prefectului demisionar

Subprefectul Anca Şandru a semnat, astăzi, ordinul prin care încetează mandatul preşedintelui Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea, urmând ca prefectul demisionar, Ovidiu Sitterli, să decidă dacă îl semnează şi el sau nu, potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii.

„Referatul Secretarului Judeţului Sibiu cu nr. 2445/01.03.2016 a fost înaintat Instituţiei Prefectului – Judeţul Sibiu şi înregistrat sub nr. 3543/02.03.2016. Urmând circuitul corespondenţei, la data de 04.03.2016, acesta a fost transmis Direcţiei Verificarea Legalităţii, Contencios şi Relaţii Publice. În urma analizării referatului, în conformitate cu prevederile coroborate ale art. 69 alin. (2) din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 15 alin. (2) lit. e) şi art. 16 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, a fost emis proiectul ordinului prefectului privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului Preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, domnul Ioan Cindrea. Acesta a fost contrasemnat de către subprefect şi înaintat prefectului, pentru semnare”, se arată în comunicat.

Prim-vicepreşedintele PNL Sibiu, consilierul judeţean Daniela Cîmpean, afirmă, într-un comunicat de presă transmis în această dimineață, că prefectul demisionar al judeţului Sibiu continuă să încalce legea prin refuzul său de a-l demite pe Cindrea, condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Prefectul Sitterli, care vineri și-a dat demisia, după dezvăluirile făcute de Mesagerul de Sibiu privind implicarea sa politică, va mai rămâne în funcţie până miercuri, când este programată şedinţa de Guvern, a precizat astăzi, pentru Agerpres, subprefectul Anca Şandru.

prefect Sitterli pe bicicleta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*