Incidentele cu urși, tot mai dese în județul Sibiu

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a anunţat, astăzi, la Sibiu, că va propune mai multe soluţii şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, pentru ca oamenii să nu mai fie răniţi de urşi şi nici aceste animale să nu mai aibă de suferit.

„Suntem într-un proces de a obţine un acord cu instituţia de servicii de urgenţă, la nivel naţional, pentru adoptarea unui proiect cadru de reacţie în conflictul care există între animale sălbatice şi om. Există deja soluţii identificate la nivelul unor judeţe, prin preluarea ideilor pe care asociaţiile nonguvernamentale le-au identificat pentru a preveni astfel de situaţii, în care fie oamenii sunt agresaţi de animalele sălbatice, fie animalele sălbatice au de suferit din cauza lipsei de acţiune a oamenilor. Acest proiect o să vi-l prezentăm în perioada următoare şi, de asemenea, măsurile pe care noi le vedem necesare pentru a nu mai ajunge în astfel de situaţii. (…) Vom propune adoptarea la nivelul Ministerului de Interne şi a Serviciului de Urgenţe, mai exact domnului Raed Arafat, un astfel de set de măsuri de reglementare a acestor situaţii care ţin de conflictul între animalul sălbatic şi om”, a declarat Turcan, într-o conferinţă de presă.

Aseară, în judeţul Sibiu, un urs a fost omorât şi alţi doi au fost răniţi, pe un drum naţional şi pe autostrada A1, fiind loviţi de maşini aflate în trafic, potrivit Poliţiei şi drumarilor. De la începutul anului şi până în prezent, trei urşi au murit şi altul a fost rănit pe autostrada A1, în judeţul Sibiu. Drumarii atrag atenţia că în judeţul Sibiu situaţia a scăpat de sub control şi este o problemă cu animalele sălbatice, după ce un urs a traversat aseară, curtea unui centru de întreţinere de drumuri, în care se aflau zece angajaţi, după care a fost lovit de un TIR, pe autostrada A1, în dreptul oraşului Sălişte, a anunţat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov. „Aseară în jurul orei 21.30 am avut parte de un incident similar în Centrul de Întreţinere şi Coordonare Sălişte. Un urs de mari dimensiuni a intrat în curtea noastră, a traversat-o şi a ieşit pe autostradă unde a fost lovit de un TIR. Camionul a suferit avarii dar ursul se pare că nu a păţit mare lucru şi a fugit în direcţia oraşului Sălişte. Mai grav este ca în curtea CIC, unde se află şi sediul Poliţiei Autostrăzi, erau în jur de 10 persone, dar din fericire cei mai mulţi nici nu au observat ce s-a întâmplat”, a declarat, vineri dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, Robert Elekes. Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov recunosc că nici gardurile electrice nu mai pot împiedica urşii să nu traverseze autostrada A1, în judeţul Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*