Înfrângere la limită

BC CSU Sibiu a pierdut la un punct confruntarea din sala Trivale din Pitești, scor 79-78( 11-18, 21-19, 16-15, 31-26), în favoarea echipei din localitate. Vinerea următoare, sibienii joacă pe teren propriu, cu BC Timba Timișoara.

Baschetbaliștii sibieni au avut un start de partidă bun și s-au instalat repede la conducere, gazdele nereușind să intre în ritm și să marcheze decât după aproape 5 minute de joc. Jocul galben-albaștrilor a continuat să fie unul bun, astfel că primul sfert s-a încheiat 18-11. În următoarele 10 minute regulamentare, piteștenii au intrat mai bine în joc și au reușit să își adjudece sfertul al doilea, dar tot echipa noastră intra la vestiare cu avantaj, scor 37-32. În sfertul al treilea Piteștiul trecea pentru prima data la conducere, idar numai pentru moment pentru că înaintea sfertului decisiv tabela arăta 52-48, în favoarea noastră. Marea luptă s-a dat în ultimele 10 minute de joc. Presiunea a apăsat pe umerii pivoților, Cooper fiind eliminat cu 5 greșeli personale, înainte cu mai puțin de 2 minute de joc, iar ultimele secunde ale partidei au fost extrem de intense. Tyler Laser a marcat ultimele 2 puncte pentru BC CSU Sibiu, stabilind scorul la 78-77, însă un fault comis pe final a dat piteștenilor șansa la două aruncări libere, care au fost și transformate, iar partida s-a încheiat 78-79 pentru BCM U FC Argeș Pitești.

”Așa cum am spus și ne așteptam dinaintea partidei, a fost un meci de angajament fizic și psihic extrem de mare și, din păcate, la final, cei care au stat mai bine din aceste puncte de vedere au fost cei de la Pitești. Am încasat în sfertul al patrulea 31 de puncte, după ce, în primele trei sferturi am făcut o apărare extrem de bună, dar Piteștiul a reușit să își folosească armele în atac. Au creat foarte bine și tot meciul au pus presiune pe pivoții noștri. Cred că dacă mai aveam un om mare în rotație sau dacă îl foloseam pe Dragoș Gheorghe, poate șansele de victorie erau mai bune. Îmi felicit echipa pentru că nu a renunțat, pe final, atunci când Piteștiul conducea. Este exact ceea ce aștept de la ei de fiecare dată. Le mulțumesc suporterilor care ne-au susținut pe tot parcursul partidei și care ne-au felicitat la final, chiar dacă a fost o înfrângere”, a declarat Dan Fleșeriu, antrenorul BC CSU Sibiu.

Pentru BC CSU Sibiu au marcat: Tyler Laser 30 de puncte, Monyea Pratt 16p, Lawrence Kinnard 9p, Chris Cooper 8p, Mirel Dragoste 7p, Marcel Davis 4p, Radu Paliciuc și Wilhelm Brosser câte 2p.

În etapa următoare, BC CSU Sibiu va primi vizita nou promovatei BC Timba Timișoara, în 10 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Transilvania. Biletele pentru această partidă se vor pune în vânzare exclusiv online, pe www.csusibiu.ro/bilete și pe www.kompostor.ro, începând de luni, 6 noiembrie.


Ionuț BADEA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*