Înfrângere la Turda pentru HC Sibiu

Pauza de iarnă a luat sfârșit, iar handbaliștii sibieni au revenit, ieri, pe teren. „Urșii” de la HC Sibiu au jucat la Turda, cu echipa locală, și au pierdut la o diferență de doar un gol.

Elevii lui Damian au cedat la limită, scor 29-28 (12-11), primul meci din partea a doua a campionatului și se pregătesc pentru un nou joc în deplasare. Meciul disputat în deplasare cu AHC Potaissa Turda a fost primul joc oficial din 2019. Prima parte a partidei a stat sub semnul echilibrului, la finalul celor 30 de minute de joc gazdele intrând la pauză cu un avantaj de un gol. Întorși de la vestiare, adversarii au intrat mai bine în joc și s-au desprins la 7 goluri. HC Sibiu a reușit să revină și a fost aproape de a obține un egal, însă meciul s-a încheiat în favoarea echipei din Turda, care și-a păstrat avantajul de un gol, scor final 29-28.

Reacție după meci

„A fost un meci cu o primă repriză foarte echilibrată, cu un mic plus pentru gazde, cu două defensive destul de exacte, la pauză Potaissa având doar avantajul unui gol pe tabelă. După pauză, în primele 10-12 minute, nu am fost concetrați în faza de apărare și am luat goluri ușoare, echipa gazdă desprinzându-se la 7 goluri în minutul 42. Am reușit apoi să strângem rândurile, să revenim foarte bine, să echilibrăm partida, să egalăm în minutul 59 și să avem șansa unui scor egal la ultima fază a jocului. Am avut multe eliminări, șase față de două ale lor, care au contat la final mult în economia jocului. Chiar dacă a fost o înfrângere la limită, față de primul joc din campionat cu Turda am făcut un joc mult mai curajos și mai disciplinat. Avem nevoie de mai multă constanță în jocurile viitoare și bineînțeles de tot lotul apt medical de joc, pentru că ne așteaptă meciuri foarte dificile, primul fiind cel cu Sighișoara de sâmbătă”, a declarat Matei Damian, președintele HC Sibiu.

În etapa următoare, HC Sibiu joacă tot în deplasare, pe terenul celor de la HCM Sighișoara. Meciul are loc sâmbătă, 9 februarie, de la ora 18.

Au adus întăriri

În partida de ieri a debutat și noul jucător al HC Sibiu. Paul Giurgiu joacă pe poziția inter stânga/extremă stânga și s-a alăturat echipei sibiene în această pauză competițională, venind sub formă de împrumut de la echipa de Ligă Națională CSM Făgăraș. Paul a mai evoluat la Sibiu și în turul sezonului trecut. „E un jucător tânăr, cu calități foarte bune. A venit sub formă de împrumut până la final de sezon, de la echipa de Liga Națională CSM Făgăraș. Paul a mai evoluat la noi, tot pe bază de împrumut, în turul sezonului trecut și a făcut-o bine. Din păcate, apoi a suferit o accidentare care l-a ținut departe de handbal. Are avantajul că poate evolua atât la linia de 9 metri, cât și pe postul de extremă stânga și suntem convinși că aportul lui o să fie pozitiv pentru echipa noastră în cea de-a doua parte a campionatului”, a mai spus Matei Damian.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*