Înoată spre marele premiu!

Clubul Sportiv Serious Fun organizează în data de 8 aprilie, în timpul Săptămânii Altfel, Cupa „Serious Fun” la înot pentru copii. 48 de clase își vor trimite în bazin cei mai buni înotători.

Serious Fun_tabara de muntePrima ediție a Cupei la înot Serious Fun a apărut din dorința de a atrage copiii din ce în ce mai mult spre activitățile recreative în afara orelor de curs și în special în mijlocul naturii. Evenimentul va avea loc în cadrul programului Săptămâna Altfel „Să știi mai multe, să fii mai bun”, în data de 8 aprilie, în complexul de natație Olimpia. 48 de clase sunt invitate să dea curs acestei competiții, câte 12 din fiecare ciclu, clasa I, a II-a, a III-a și a IV-a. Fiecare clasă își va trimite în concurs cei mai buni doi înotători, o fată și un băiat, urmând ca restul colegilor să îi susțină din tribună. Concursul este unul de ștafetă mix, pe două lungimi de bazin.

Concurență și în tribune

În total, la acest eveniment vor participa 96 de concurenți, susținuți din tribune de peste 1.000 de elevi. Fiecare categorie va fi formată din două grupe a câte șase echipe. Primele trei din grupă se vor califica în finală. „Adevărata competiție va fi, însă, în tribune. Acolo vrem să vedem copiii implicați la maxim în susținerea colegilor din bazin. Pot veni cu vuvuzele, cu tobe, cu pancarte, cu tot ceea ce ei cred că le va da mai multă încredere celor doi colegi care se vor lupta pentru trofeu”, spune Andreea Petrescu, managerul clubului Serious Fun. De altfel, copiii sunt implicați și în organizarea activităților din cadrul acestui proiect. Afișul evenimentului este compus din desene realizate de elevii de la Școala Gimnazială nr. 18, din clasa a III-a, condusă de învățătoarea Claudia Kurmes și din clasa a IV-a, condusă de învățătoarea Roxana Hulea. Competiția va începe la ora 9, cu elevii clasei I. De la ora 10.30, se vor întrece elevii de clasa a II-a, de la ora 12, cei de clasa a III-a, iar clasa a IV-a va încheia competiția la ora 13.30.

Premii stimulante

Premiile competiției sunt foarte atractive pentru copiii care doresc să petreacă mai mult timp în natură. Elevii clasei I se vor întrece pentru premiul „Cercetași la munte” – o zi întreagă petrecută la munte, în care ei vor învăța să folosească harta și busola și să construiască un adăpost neconvențional numai din materiale disponibile în pădure. Clasele a II-a și a III-a concurează pentru un traseu de mountain-bike. În funcție de nivelul elevilor din clasele câștigătoare, se va alege un traseu cu plecare din Sibiu, de aproximativ 3-4 ore, cu treceri prin râu, mici sărituri peste hopuri sau locuri special amenajate și o bună bucată de plimbare prin pădure. Cei din clasa a IV-a au ocazia să câștige o zi la echitație, pe Valea Avrigului, la pensiunea Ghiocelul, unde, pe lângă cursurile de echitație, copiii vor avea ocazia să învețe mai multe despre creșterea cailor și despre viața la fermă. Locurile II și III la fiecare grupă vor primi cursuri/module de limba engleză de la Helen Doron English și produse din partea sponsorilor Boromir, Feleacul și Tymbark.

Înot și tabere în natură

Clubul Sportiv Serious Fun și-a început activitatea organizând cursuri de înot în bazinele Hotelului Libra și Complexului Olimpia. Reprezentanții clubului spun că, în medie, un adult învață în 10 ședințe, indiferent de cât de frică îi este de apă, iar la final, poate înota și pe sub apă, indiferent de adâncimea apei. Clubul organizează, de asemenea, tabere de iarnă și de vară, cu diferite activități sportive – iar din vara aceasta vor începe și tabere în limba germană sau în limba engleză. Alături de tabere, prin intermediul clubului, copiii pot participa la ture cu bicicleta, cursuri de echitație sau la activități la fermă pe Valea Avrigului.

Andreea PETRESCU | manager club

„Prin acest concurs, dorim să creștem nivelul practicării activităților recreativ-sportive împreună cu clasa, în afara orelor de curs. Ne dorim să unim grupul din interiorul fiecărei clase, punând accent pe personalitatea fiecărui elev și rolului său în grup.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*