Întâlnire cu geniul muzical, la Festivalul Internațional „Clara Haskil“ | CONCURS pentru cititori

În prag de iarnă, câțiva dintre cei mai apreciați muzicieni din țară și străinătate vor urca pe scena Sălii Thalia, pentru a încălzi sufletele sibienilor și a le bucura simțurile prin concerte camerale de cel mai înalt nivel. Se întâmplă între 29 octombrie și 5 noiembrie, cu prilejul Festivalului Internațional „Clara Haskil“!

Întregul program al festivalului este disponibil pe www.clarahaskil.ro, iar biletele pot fi achiziționate în rețeaua Eventim, la casieria Sălii Thalia și online pe Bilet.ro.

Mesagerul de Sibiu te invită la concert! Câștigă invitații la Festivalul Internațional „Clara Haskil”

Toată suita de evenimente poartă în spate crezul organizatorilor că România are nevoie de valori adevărate, în care noua generație să vadă modele demne de urmat. Iar, pe de altă parte, prin multiculturalitate și deschiderea către arte, Sibiul poate fi un model pentru România.

Alina AZARIO | director artistic

„Tenacitatea, puritatea și neobosita căutare a perfecțiunii au fost punctele cheie din viața Clarei Haskil care au făcut-o să devină un artist de neînlocuit. Fără să caute gloria și sclipirea scenei, ea a preferat să își croiască un drum căutând mereu în umbră acea perfecțiune imposibil de atins, iar tocmai acest lucru cred că ne poate inspira pe noi toți, fie că suntem sau nu muzicieni. Prin acest festival, dorim să facem o reverență Clarei Haskil, dar și publicului care ni se va alătura.”

Tomescu la Sibiu

Toate concertele vor începe de la ora 19.30. Concertul de deschidere este programat sâmbătă, 29 octombrie, în fața melomanilor sibieni aflându-se violonistul Alexandru Tomescu, alături de Cvartetul Ad Libitum. Ansamblului, cu o experienţă artistică de peste 25 de ani și cu siguranță cel mai valoros cvartet de coarde din țară, i se alătură Alexandru Tomescu, ca prim-violonist, din 2011. Concertul include lucrări de Haydn, Beethoven și Ravel.

cvartetul-ad-libitum

Un trio inedit

În 30 octombrie, publicul va fi răsfățat de un program mai special, care îi aduce pe scenă pe Adrien Boisseau, Pierre Genisson și Alina Azario, un trio cu o compoziție neobișnuită: clarinet, violă și pian. Mozart a fost primul care a combinat aceste trei instrumente odată cu faimosul trio Kegelstatt, iar diferențierea dintre ele se face în mod subtil, prin timbre și culori. Adrien Boisseau, cel care în 2014 era recompensat cu titlul de Tânărul Artist al Anului la „International Classical Music Awards” este noul membru al celebrului cvartet Ebène. Pierre Genisson este descris de presa internațională drept „cel mai remarcabil tânăr clarinetist francez”. Celor doi muzicieni se alătură Alina Azario, inițiatoarea și directorul artistic al festivalului.

Adrien Boisseau

Adrien Boisseau

Pianist de excepție

Pentru a continua tradiția festivalului de a invita în fiecare an un câștigător al concursului „Clara Haskil“ din Vevey, pe 31 octombrie îl vom auzi pe Finghin Collins, unul dintre cei mai importanți muzicieni irlandezi, cu o impresionantă carieră internațională. În mod curent, pianistul este invitat ca solist alături de orchestre precum: Chicago Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra, Rotterdam Philharmonic Orchestra, Budapest Festival Orchestra, BBC Symphony Orchestra, BBC Philharmonic Orchestra, ori City of Birmingham Symphony Orchestra.

Finghin Collins

Finghin Collins

Trio Clara Haskil

În 2 noiembrie, trio-ul „Clara Haskil“ va răsuna pe scena Sălii Thalia. Lansat la 50 de ani de la dispariția regretatei pianiste de origine română, trio-ul este format din trei tineri muzicieni de excepție, care împărtășesc pasiunea de a explora lumea extraordinară a muzicii de cameră: William Youn, Hannah Weber și Nina Reddig.

Mauro Lo Conte, din nou la Sibiu

În cea din urmă seară muzicală a festivalului, din 5 noiembrie, publicul sibian va avea ocazia să-l asculte din nou pe pianistul Mauro Lo Conte, care se întoarce la Sibiu după ce, anul trecut, a cântat alături de Ștefan Tarara.


Mesagerul de Sibiu te invită la festival!

Cititorii fideli ai ziarului nostru au ocazia să câștige, prin tragere la sorți, două invitații duble la Festivalul Internațional „Clara Haskil“. Completați talonul din pagina 1 și trimiteți-l pe adresa redacției (str. Revoluției, nr. 1, Sibiu) sau depuneți-l personal în cutia poștală de la sediul nostru. Tragerea la sorți va avea loc joi, 27 octombrie, iar câștigătorii vor fi anunțați în ediția tipărită de vineri, 28 octombrie, precum și în ediția electronică.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*