Întâlnire la Cotroceni între Băsescu și Iohannis

Președintele Traian Băsescu și președintele ales, Klaus Iohannis, se vor întâlni astăzi la Palatul Cotroceni, au declarat pentru AGERPRES surse politice. Potrivit surselor citate, întâlnirea va avea loc la ora 17.00.

Iohannis și Băsescu s-ar putea întâlni, în această după-amiază, la Cotroceni | foto: psnews.ro

Iohannis și Băsescu s-ar putea întâlni, în această după-amiază, la Cotroceni | foto: psnews.ro

De la alegerile prezidențiale din 16 noiembrie, viitorii consilieri ai lui Iohannis au avut mai multe întâlniri cu echipa de consilieri a actualului șef al statului.

Traian Băsescu declara, pe 21 noiembrie, la ceremonia de validare în funcție a președintelui ales de către Curtea Constituțională a României, că este pregătit să predea mandatul de șef al statului lui Klaus Iohannis și că va fi la dispoziția acestuia până pe 21 decembrie pentru orice „transfer de informație”. „Vom stabili un proces de derulare a tranziției în care consilierii mei stau la dispoziția viitorilor consilieri ai dlui Iohannis, iar eu la dispoziția domnului președinte Iohannis până pe 21 decembrie pentru orice transfer de informație. (…) Am sentimentul că se încheie o perioadă în care am fost extrem de onorat să îndeplinesc această funcție, dar care trebuie transferată democratic către președintele ales al românilor”, preciza atunci Băsescu.

Iohannis va depune duminică jurământul de învestitură, într-o ședință solemnă a Parlamentului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*