Întârzieri substanţiale în circulaţia unor trenuri, după ce un vagon de marfă a deraiat

Circulaţia feroviară este blocată, astăzi, pe tronsonul Teiuş – Blaj al magistralei 300, după ce un vagon al unui tren de marfă a deraiat în zona haltei Cistei, motiv pentru care traficul a fost deviat pe o rută ocolitoare, prin Alba Iulia – Vinţu de Jos – Sibiu – Copşa Mică, ceea ce a dus la acumularea unor întârzieri şi de două ore.

Incidentul, care a avut loc în cursul serii de duminică, s-a produs pe un tronson de cale ferată recent reabilitat cu fonduri europene. Deoarece pe cealaltă linie se execută lucrări de modernizare şi nu se poate circula, traficul feroviar a fost deviat prin judeţul Sibiu, respectiv pe o variantă ocolitoare de aproximativ 100 de kilometri. Cel puţin cinci trenuri de călători de lung traseu, care circulau între Budapesta şi Sighişoara, Satu Mare şi Mangalia, Satu Mare şi Bucureşti, Bucureşti şi Satu Mare, respectiv Mangalia şi Satu Mare, au fost deviate de la Teiuş prin Alba Iulia spre Copşa Mică, respectiv invers. În ceea ce priveşte trenurile de scurt parcurs, călătorii au fost transbordaţi cu autobuzele.

Trenul de marfă care a deraiat avea în componenţă 16 vagoane ce transportau piese auto şi circula pe relaţia Curtici – Ploieşti. Deocamdată nu a fost stabilită cauza deraierii, variantele vehiculate fiind o problemă tehnică sau dilatarea liniei pe fondul temperaturilor ridicate. După ce vagonul va fi repus pe şine, acesta va fi transportat la Aiud, în vederea realizării unei inspecţii tehnice.


(AGERPRES)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*