Interviu cu Sorana Braun, Presedinte Consiliu de Administratie a Scolii Postliceale HYGEIA SIBIU (P)

De ce este Şcoala Postliceală Hygeia din Sibiu specială faţă de alte şcoli postliceale?

SB: Şcoala Postliceală Sanitară Hygeia, fondată în anul 2012 la Sibiu, a avut de la început un sistem unic de pregătire a elevilor, diferit de cele din alte şcoli postliceale sanitare din Sibiu. Şcoala Hygeia oferă elevilor posibilitatea să facă stagii de practică plătită în clinici renumite din Germania, să participe la cursuri de limba germană, iar după absolvire pot avea un loc de muncă în Germania.

Începând cu acest an avem o ofertă în plus pentru cei care au nevoie de sprijin. Oferim locuri de studii fără taxe părinţilor, mame sau taţi, care îşi cresc singuri copiii! Suntem foarte mândri că putem ajuta astfel de părinţi care îşi doresc o viaţă sigură pentru ei şi pentru copiii lor!

De ce este stagiul de practică atât de important la un program de studii de Asistenţă Medicală Generală?

SB:Stagiul de practică în clinici din Germania îi ajută pe elevi să se dezvolte atât pe plan profesional cât  şi personal! Au fost elevi care nu au avut posibilitatea de a vedea cum se lucrează într-o clinică din Germania şi nu ştiau nimic despre tehnicile de nursing din această ţară, abordarea pacienţilor, comunicarea cu ei, cu familiile lor şi cu colegii lor, măsurile de protecţie, măsurile de igienizare etc.

Elevii noştri merg în stagiile de practică în cele mai renumite clinici din Germania. Unii doresc să se întoarcă pentru a implementa în spitalele din România tehnicile învăţate în Germania. Aşadar, toată lumea este în câştig şi chiar oamenii din România câştigă de pe urma acestui proiect derulat de nouă ani de Scoala HYGEIA, pentru că vor avea parte de asistenţă medicală din partea unui personal care a avut şansa unei experienţe într-o clinică din Germania.

Şcoala postliceală Hygeia a oferit sutelor de absolvenţi şansa unui trai mai bun. Au rămas toţi elevii în Germania?

SB: Nu toţi. Unii s-au întors după ani de zile cu o vastă experienţă, iar acum îi găsim în spitalele noastre ajutând pacienţii din România. Noi suntem foarte mândri când primim complimente din partea pacienţilor şi medicilor, care ne sunt recunoscători pentru modul în care i-am educat pe elevii noştri.

Sperăm ca şi în viitor să avem tineri cu un caracter puternic, dornici să-şi dorească să înveţe meseria această nobilă şi să profite de această oportunitate pentru a acumula experienţa necesară şi în clinicile din Germania.


PUBLICITATE

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*