„Între Alfa și Omega”, cu Fred Nuss

Fotoreporterul sibian Fred Nuss le propune iubitorilor de fotografie cu o expoziție experimentală, pe temă liberă, intitulată „Între Alfa și Omega”.

„Am zis: ce-ar fi să fac și eu o dată în viața mea o expoziție cu temă liberă? Nu că n-aș fi avut poze suficiente pentru alte teme… Dar mi-a venit mie să arăt o dată niște poze pe care nu le-au văzut alții. Nu e o jucărie, fiecare imagine este gândită, este pusă în cadru, este compusă cum trebuie și numai astfel vizitatorii vor avea plăcerea să le vadă. Eu am făcut pozele pentru suflețelul meu și cred că dvs., cel puțin, nu vă veți plictisi”, a mărturisit Fred Nuss, cu ocazia vernisajului. Printre cei prezenți s-au numărat E.S. Hans Tischler, consulul Germaniei la Sibiu, Christine Manta Klemens, vicepreședintele Consiliului Județean, și fotografii Radu Stănese și Louis Guermond.

La cei 85 de ani, Nuss are în spate aproape șase decenii de carieră și este membru al FIAF. „La o plimbare în parcul Sub Arini sau în Păltiniș sau pe vreo străduță din Orașul de Jos sau indiferent unde te duci, trebuie să ții ochii deschiși! Asta înseamnă că tot timpul trebuie văzut ce s-ar putea scoate dintr-o cracă, dintr-un geam, dintr-o împletitură de feronerie sau altceva. Oricând îți este dat să realizezi niște imagini pe care nu le-a văzut altcineva, doar tu!”, a explicat artistul.

Expoziția „Între Alfa și Omega” poate fi vizitată la Casa Teutsch până pe 3 martie 2020.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*