Învăţă să-ţi administrezi banii!


Citi Foundation, împreună cu Express Finance şi Microfinance Center Polonia demarează un proiect prin care doresc să sprijine persoanele aflate în dificultate financiară. Aproape 400 de persoane vor primi finanţare şi training de îmbunătăţire a practicilor financiare de bază.

 

„Proiectul de educaţie financiară” îşi propune să dezvolte capacitatea financiară a gospodăriilor cu venituri mici, în vederea protejării şi a creşterii resurselor prin economisire regulată şi decizii corecte de împrumut. Pe parcursul proiectului, peste 375 de persoane vulnerabile îşi vor îmbunătăţi practicile financiare de bază învăţând cum să realizeze şi să utilizeze un calendar de rambursare, să îşi calculeze capacitatea de economisire, să planifice şi să constituie un fond de urgenţă, precum şi să înceapă să economisească. Proiectul este finanţat de Citi Foundation şi va fi punctat şi în România, alături de Ucraina, Polonia şi Bulgaria. „Printr-o abordare pe care noi o numim mai mult decât filantropie, valorificăm încă o dată puterea resurselor companiei noastre şi expertiza angajaţilor noştri, pentru a îmbunătăţi comunităţile în care trăim şi ne desfăşurăm activitatea”, a declarat Cristina Stăiculescu, director de comunicare la Citibank România.

 

Formarea formatorilor

 

Microfinanţarea stă la baza finanţării şi, totodată, educării beneficiarilor. „Când spunem microfinanţare, vorbim despre educarea clientului, limitarea expunerii, despre faptul că ne pasă de comunităţile pe care le deservim, ajutând oamenii să se dezvolte şi să crească financiar”, subliniază Cristian Jurma, directorul general al SC Express Finance IFN SA. În cadrul proiectului, 25 de consultanţi din toate instituţiile microfinanciare din România vor dobândi informaţii noi şi îşi vor dezvolta expertiza pentru a putea livra sesiuni eficiente de educaţie financiară persoanelor cu venituri mici din zonele urbane şi rurale. The Training of Trainers va avea loc în perioada 5-9 decembrie 2011, la Hotel Delpack în Timişoara. Pentru mai multe informaţii, cei interesaţi o pot contact ape coordonatoarea proiectului, Cristina Mircea, la telefon 0256-204.550 sau e-mail cmircea@express-finance.ro.

 

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat