Învățământul superior – interes comun

Cea de-a treia zi a „International Week“ a demarat cu un atelier interesant, unde s-au discutat idei și perspective de viitor în ceea ce privește colaborarea internațională a Universității „Lucian Blaga“.

Astăzi, Centrul Academic al ULBS (n.red. – cu sediul pe str. Banatului nr. 6) a găzduit seminarul „The World Cafe Workshop – Innovation and Creativity in International Higher Education – Inovație și Creativitate în învățământul superior internațional“.

Scopul reuniunii a fost găsirea unor punte de legătură comune privind demararea unor proiecte și colaborări viitoare între universitatea sibiană și reprzentanții celorlalte instituții de învățământ superior prezente în acestă săptămână la Sibiu.

Totodată, se dorește crearea unui networking între participanți, care să țină legătura între ei, ca pe viitor toate aceste discuții să ducă la crearea unor colaborări între universități.

Au luat parte cadre universitare din țări precum Ucraina, Indonezia, Egipt, Franța, Bulgaria, Germania, Olanda, Danemarca și Austria, la care s-au alăturat și reprezentanți ai ULBS. Aceștia provin din diferite domenii de activitate, în special din domeniul relațiilor internaționale. ULBS a fost reprezentată de Iulia Gîță și Monica Beca, din partea Departamentul de Relații Internaționale, și Silviu Nate, directorul Centrului de Studii Globale, centru axat pe analize și cercetări în învățământul superior.

Atelierul a debutat cu o scurtă prezentare a evenimentului din această săptămână. Apoi s-au contituit trei echipe, fiecare membru prezentându-se. Echipele au fost împărțite pe domenii de activitate, de la științe ecomonice, inginerie și până la cele umane. Atelierul a fost structurat apoi pe 6 exerciții cu teme specifice: internaționalizare, prezentarea universității pe care o reprezintă, inovarea în predare și metode administrative, similitudini și diferențe identificate în urma discuțiilor din cadrul echipei, o punte comună evidențiată în urma discuțiilor și stabilirea a cel puțin trei idei pentru viitoare proiecte, colaborări, direcții și oportunități.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*