Învingători premiaţi


Clubul Lions Brukenthal recunoaşte din nou meritele învingătorilor din domeniile educaţiei, artei şi serviciilor publice. Gala de premiere va avea loc în 12 decembrie, la ora 16.30, la Muzeul Naţional Brukenthal. Tot la mijlocul săptămânii viitoare, „leii” îi invită pe sibieni să doneze pentru elevii talentaţi de la Liceul de Artă.

Cu ajutorul Lions Brukenthal, Dominique Simionescu se va putea pregăti în continuare pentru o carieră muzicală

Cu ajutorul Lions Brukenthal, Dominique Simionescu se va putea pregăti în continuare pentru o carieră muzicală

Trei sibieni care au reuşit să se remarce în plan profesional vor fi premiaţi şi în acest an în cadrul Galei Lions Brukenthal. În domeniul educaţiei, este vorba despre Cătălin Mătuşa, absolvent al Facultăţii de Medicină din Sibiu, care în prezent lucrează ca medic rezident la Spitalul de Psihiatrie. La categoria arte, va fi premiată Dominique Simionescu, o fetiţă talentată, care îşi doreşte să ajungă o mare artistă. Dominique este elevă în clasa a III-a B la secţia germană a şcolii generale „Ion Luca Caragiale” şi, în acelaşi timp, ia lecţii de canto şi coregrafie la Palatul Copiilor din Sibiu. „Îmi place să cânt. Încă de la 4 ani am învăţat singură toate cântecele din filmele «Veronica» şi «Veronica se întoarce». De asemenea, îmi place Germania şi intenţionez ca o parte din melodiile interpretate de mine să le cânt şi în germană”, mărturiseşte mica muziciană. Printre cele mai importante premii din palmaresul ei se numără premiul I la concursul interjudeţean de muzică Sibiu, premiul I la festivalul „Steluţe sibiene” sau Distinction Prize la festivalul „Volare” de la Târgu Neamţ. Totodată, Dominique a participat şi la competiţiile naţionale de renume, ajungând până în semifinala Cerbului Copiilor 2011 şi la selecţia naţională pentru Mamaia Copiilor. Costurile participării la astfel de concursuri sunt destul de ridicate, iar părinţii lui Dominique nu reuşesc întotdeauna să o susţină financiar. Cel de-al treilea premiu acordat de Clubul Lions Brukenthal va fi înmânat şefului Serviciului Public Salvamont Sibiu, Adrian David.

A doua ediţie

 

Fiecare dintre învingători va primi

câte 3.000 de lei, într-un cadru festiv. Le vor fi alături, la Brukenthal, membrii clubului, familia şi prietenii. Gala de premiere a Clubului Lions Brukenthal a devenit o tradiţie în peisajul cultural sibian. „Este o acţiune care s-a derulat şi anul trecut. Noi premiem câte trei persoane cu merite deosebite în funcţiile deţinute”, arată Ramona Crăciun, reprezentanta Lions Brukenthal. Anul trecut, alţi trei tineri cu merite deosebite au fost răsplătiţi. Este vorba despre Larisa Nechita, una dintre cele mai bune eleve ale Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr”, Romulus Cipariu, un tânăr care a înfruntat datorită muzicii suferinţa provocată de un accident de maşină, respectiv Teodor Tulpan, alpinistul sibian care a cucerit Everestul.

 

Ajutor pentru artişti

 

La mijlocul săptămânii viitoare, Clubul Lions Brukenthal îşi va amenaja un spaţiu de prezentare în căsuţa Panalim din Târgul de Crăciun, unde îi aşteaptă pe sibieni să doneze pentru un scop nobil. Pe lângă faptul că vor putea cunoaşte membrii şi activitatea clubului, sibienii au ocazia să contribuie la achiziţia de instrumente muzicale pentru elevii Liceului de Artă, au precizat iniţiatorii.

 

 

 

Lions Club Brukenthal a luat naştere la Sibiu în februarie 2008, numărând în prezent peste 40 de membri, între care se află Martin Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean, doctorul Paul Porr, actriţa Renate Nica, prorectorul şi directorul administrativ al ULBS, Rodica Miclea, respectiv Ramona Todericiu, dar şi realizatorul TV Răzvan Marcu. Actualul preşedinte este Robert Blaj. Pentru anul lionistic 2011-2012, din Consiliul Director mai fac parte: Ştefan Giurgiu (past preşedinte), Vasile Ştefănuţă (vicepreşedinte I), Ani Ionuş (vicepreşedinte II), Cosmin Balcu (secretar), Ovidiu Popa (trezorier) şi Ianina Roberts (membru).

 

FOTO: Cu ajutorul Lions Brukenthal, Dominique Simionescu se va putea pregăti în continuare pentru o carieră muzicală

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat