Invitație la Muzeul ASTRA: directorul gătește o „papă de porodici și poate dau și un vinars întors de prună galbenă”

Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA, așteaptă musafiri și s-a pregătit cum se cuvine.

Ciprian Anghel Ștefan

Astăzi, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la gospodăria din Dragu Brad, Ciprian Ștefan va prezenta o zi din viața obișnuită a unei familii din ținutul crișenilor în preajma Primului Război Mondial, în cadrul unui atelier interactiv.

Proiectul face parte din programul „Țăranul Român de la Război la Unire”. În atelier, vor fi prezentate activitatea gospodărească și gătitul din acele vremuri tulburi. Directorul muzeului va fi gazdă a evenimentului, împreună cu soția sa, și vor face astfel cunoscută publicului o rețetă din perioada Primului Război Mondial.

Ciprian Anghel Ștefan: „Vă aștept în Muzeul în aer liber, unde voi fi gazda dumneavoastră. Voi povesti cum era gospodăria în zona de unde provin în preajma Primului Război Mondial, oi face o «papă de porodici» și poate dau și un «vinars întors de prună galbenă». O valorizare mai «altfel» a cercetărilor de teren realizate de subsemnatul, pe care cu drag vi le voi comunica.”

„Țăranul Român de la Război la Unire” este o inițiativă derulată prin Programul Centenar, finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Departamentul Identitate Națională – România Centenară.


Mihai COLIBABA

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat