Iohannis consideră investițiile ca fiind necesare în toată țara

Candidatul Alianței Creștin Liberale (ACL) la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, a vizitat azi compania specializată în producerea mobilei „Italsofa” Baia Mare și a discutat cu angajații și conducerea fabricii. „Asemenea investiții ar trebuie să avem oriunde în țară. E un lucru remarcabil ce ați făcut aici”, a afirmat Iohannis.

„Italsofa” este o companie cu capital integral italian, susbidară a Grupului Natuzzi, și care produce sofale pentru piața internă și externă. Ponderea cea mai mare o reprezintă exporturile. Firma din Baia Mare lucrează cu peste o mie de angajați și exportă produsele în 123 de țări. Grupul Natuzzi a investit în fabrica din Baia Mare peste 40 milioane de euro, în echiparea și dotarea cu linii de producție competitive.

Candidatul ACL a vizitat și compania română „Aramis” din Baia Mare, o altă fabrică producătoare de mobilă cu peste 3.000 de angajați. „Sunt impresionat de fabrică și lucrul cel mai important e faptul că avem o întreprindere românească ce a reușit să ajungă foarte puternică prin modul în care patronii au văzut dezvoltarea, prin modul în care dvs. ați înțeles să munciți aici. Este extrem de important pentru noi, pentru noi românii, să avem locuri de muncă foarte bune și cred că dvs. sunteți dintre cei care aveți locuri de muncă foarte bune”, a spus el.

Agerpres

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*