Iohannis despre pragul la abuzul în serviciu: Aștept cu mare interes deznodământul

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la finalul întâlnirii avute la Washington cu membri ai comunității românilor din SUA, întrebat despre pragul la abuzul în serviciu, că nu și-a revizuit punctul de vedere și ”așteaptă cu mare interes deznodământul”.


”Eu m-am exprimat la această chestiune și nu mi-am revizuit punctul de vedere, dar cu siguranță specialiștii în Drept vor dezbate această chestiune și, după cum se aude, și din partea Guvernului vor veni propuneri. Aștept cu mare interes deznodământul”, a spus șeful statului, citat de Agerpres.

Curtea Constituțională a decis, zilele trecute, că este la latitudinea Parlamentului să impună un prag în cazul abuzului în serviciu, după ce a discutat excepția de neconstituționalitate a unui articol din Codul penal care reglementează infracțiunea de abuz în serviciu.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, miercuri, că în cazul infracțiunii de abuz în serviciu se va stabili un prag valoric „rezonabil”, în urma unor dezbateri la care vor participa specialiști în drept și reprezentanți ai societății civile.

De asemenea, prim-ministrul Sorin Grindeanu a declarat ieri că Executivul va aștepta motivarea Curții Constituționale la decizia dată cu o zi în urmă referitoare la abuzul în serviciu, menționând că a avut deja o discuție în acest sens cu ministrul Justiției, Tudorel Toader.

„Acest proiect de lege, nu ordonanță, nu altceva, acest proiect de lege care va primi avizul Guvernului trebuie să se refere strict la deciziile Curții Constituționale”, a precizat premierul, adăugând că a avut o discuție pe acest subiect cu ministrul Justiției, după decizia CCR.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*