ÎPS Laurențiu, cetățean de onoare al județului Sibiu

STREZA SI CINDREAÎnaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu Streza, arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a devenit cetățean de onoare al județului Sibiu, prin votul unanim al consilierilor județeni.

Actul Laudatio a fost citit de pr. prof. dr. Aurel Pavel, decanul Facultății de Teologie „Andrei Șaguna“ din Sibiu. „Este o onoare pentru noi, ca reprezentanți ai locuitorilor județului Sibiu să vă conferim acest titlu ca o recunoaștere a întregii activități. Urez Înaltpreasfinției sale viață lungă și sănătoasă pentru a putea duce mai departe lucrarea lui Dumnezeu, în folosul nostru, al tuturor“, a transmis Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu, care a înmânat în fața consilierilor și a numeroși invitați diploma și placheta care conferă titlul.


La rândul său, ÎPS Laurențiu Streza a spus: „Vreau să vă mulțumesc pentru încrederea, cinstea și onoarea primite acum. Se datorează lui Dumnezeu, cel care rânduiește totul. Cinstea se cuvine Lui și Bisericii. Realizările mele s-au făcut în colaborare cu personalități, cu prieteni, cu oameni care m-au ajutat, m-au sfătuit, m-au îndrumat. Acum județul Sibiu mă cinstește printr-un act oficial, ceea ce înseamnă că obligația mea e și mai mare pentru viitor. Cinstea, diploma, dați-mi voie să le împart cu toți cei alături de mine, slujitori ai bisericii și colaboratori ai mei împreună cu care lucrez întru cinstirea bunului Dumnezeu“.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*