IPS Laurențiu i-a certat pe sibienii care s-au înghesuit să ia apă sfințită

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, i-a îndemnat pe zecile de mii de credincioşi veniţi să ia Aghiasmă Mare ieri, la slujba de Bobotează, să nu se mai înghesuie ca să ia apa sfinţită.

„De ce trebuie să ne dăm în spectacol de fiecare dată? (…) Vă rog! (…) Noi nu plecăm de aici până nu luaţi toţi”, a spus, după oficierea slujbei în Piaţa Mare, mitropolitul Ardealului, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, cei 60 de preoţi prezenţi luni, în Piaţa Mare şi jandarmii au distribuit 17.000 de sticle cu Aghiasmă Mare, de câte jumătate de litru, ceea ce înseamnă 8 tone şi jumătate de apă sfinţită. Credincioşii care au venit cu sticle goale de acasă, au putut luat Aghiasmă Mare din patru butoaie de câte 500 de litri.

Mitropolitul Ardealului le-a explicat enoriaşilor că au primit „apa vieţii veşnice” şi că au fost binecuvântaţi ca să primească „harul lui Dumnezeu”.

„Duceţi acasă bucurie în casele dumneavoastră împreună cu harul acesta, harul Iordanului şi după aceea să avem curaj, putere în noul an, în aşa fel încât fim bucuroşi şi să dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate. Amin”, a încheiat predica de Bobotează, Mitropolitul Ardealului.

ÎPS Laurenţiu Streza a mai spus în predica de Bobotează, „să ne fie teamă să fim altfel decât doreşte Dumnezeu”.

La procesiunea de Bobotează din Sibiu s-au reunit la Catedrala Mitropolitană, preoţii din toate parohiile cu credincioşi. Aceştia au plecat de la Catedrala Mitropolitană spre Piaţa Mare, unde a fost oficiată slujba şi s-a împărţit Aghiasma Mare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*