Isaiah Philmore, încă un an în tricoul galben-albastru!

BC CSU Sibiu a obținut semnătura pivotului cu cetățenie americană și germană pentru sezonul 2019/2020! ”Zey” Philmore și familia sa au rămas impresionați de Sibiu și de spiritul CSU și, astfel, au decis să rămână în familia galben-albastră.

Philmore, un jucător care poate evolua pe posturile de pivot mobil și extremă, a bifat cel mai bun sezon din carieră, reușind să își treacă în cont și primul trofeu – Cupa României. Cifrele sale nu fac decât să ne confirme faptul că numărul 31 de la CSU este un jucător talentat și capabil de progres sub comanda lui Dan Fleșeriu: 13.7 puncte pe meci (60%-2P, 40%-3P, 80%-1P) și 4.8 recuperări. El a avut un record de 31 de puncte în fața Oradiei, 28 cu Craiova, dar și un double-double – 13 puncte, 13 recuperări – împotriva Piteștiului.

Philmore va juca așadar din nou în cupele europene, fiind, asemenea lui Randal Falker, un jucător cu experiență la nivelul competițiilor FIBA și Eurocup.

Isaiah este originar din Texas și a absolvit cursurile universității Xavier, alături de care a ajuns în semifinalele conferinței Big East (9.3 puncte și 5 recuperări). Nedraftat în NBA, Philmore a luat drumul Europei și a ajuns în Germania.

Cu Ratiopharm Ulm a debutat în FIBA Eurochallenge, iar apoi a urmat trecerea la Telekom Bonn și o experiență în Eurocup.

Dorindu-și un rol mai important, Isaiah a trecut la Walter Tigers, fosta echipă a lui Kris Richard și a lui Tyler Laser. În aproximativ 20 de minute pe meci, ”Zey” a bifat 10 puncte pe meci, 41.7%-3P și 80% libere și 3.8 recuperări, dovedind o energie uriașă în jocul de tranziție și o aruncare de la distanță pe care și-a îmbunătățit-o în ultimii ani. Aceste evoluții l-au propulsat în All Star Game-ul Germaniei.

În ultimul sezon din Germania și-a dorit să revină în circuitul european, semnând cu EWE Baskets Oldenburg, formație care a jucat în Basketball Champions League.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*