IȘJ Sibiu lasă școlile să decidă programul de recuperare a cursurilor

Zilele pierdute în unităţile şcolare din municipiul Sibiu din cauza Summitului UE ar putea fi recuperate şi în timpul săptămânii, dacă reprezentanţii unităţilor de învăţământ decid că se pot ţine aceste ore, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ).

Decizia a fost luată astăzi, după ce atât cadrele didactice, cât şi părinţii au fost nemulţumiţi că sâmbătă copiii au fost nevoiţi să meargă la grădiniţe, şcoli şi licee. În multe cazuri, părinţii nu şi-au lăsat copiii la grădiniţe, şcoli şi licee sau nu i-au putut trimite să facă ore, pentru că, în cazul copiilor navetişti, nu există mijloace de transport care să-i aducă la Sibiu, din celelalte localităţi.

„Ca urmare a întâlnirii ce a avut loc astăzi, 4 martie, între conducerea IŞJ Sibiu, conducerea SIP Sibiu şi SLI Sibiu judeţul Sibiu, având ca temă modalităţile de recuperare a orelor corespunzătoare perioadei 6-10 mai 2019, vă comunicăm următoarele: în fiecare unitate de învăţământ din municipiul Sibiu se vor întruni Consiliul Profesoral şi Consiliul de Administraţie care, în funcţie de capacitatea unităţilor de învăţământ, numărul de schimburi în care se desfăşoară activităţile didactice şi de alte aspecte specifice lor, vor decide modalităţile alternative la programul de recuperare înaintat prin adresa nr. 2515/01.03.2019”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit conducerii IŞJ Sibiu, dar şi a celor două sindicate din învăţământul preuniversitar, SIP şi SLI, până vineri, fiecare unitate de învăţământ este obligată să anunţe public cum se va face recuperarea vacanţei din perioada 6-10 mai din municipiul reşedinţă de judeţ.

„Hotărârile Consiliului de Administraţie din fiecare unitate de învăţământ, însoţite de programul efectiv de recuperare, vor fi remise către IŞJ Sibiu până vineri, 08.03.2019, ora 10,00, documentele respective purtând ştampila unităţii de învăţământ, semnătura directorului şi a liderului de sindicat”, se mai arată într-un comunicat al inspectoratului.

Peste 1.230 de părinţi au semnat o petiţie online, care se numeşte „Nu sâmbăta la şcoală! Respect pentru profesori, elevi şi părinţi!”.

Toate grădiniţele, şcolile şi liceele din municipiul Sibiu vor fi închise timp de o săptămână, în perioada 6-10 mai, din cauza Summitului UE, a anunţat, vineri, Inspectoratul Şcolar Judeţean. Potrivit sursei citate, copiii ar putea recupera zilele libere în zilele de sâmbătă, începând cu 2 martie. Astfel, preşcolarii şi şcolarii ar fi nevoiţi să facă ore de recuperare în următoarele zile: 2 martie, 16 martie, 30 martie, 13 aprilie şi 18 mai. Sâmbătă, 2 martie, nu toţi copiii au fost la ore.

Şi studenţii Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) vor avea vacanţa de Paşte şi 1 Mai prelungită cu încă o săptămână, ca urmare a măsurilor de securitate luate pentru organizarea Summit-ului UE, a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Teodor Boantă. „O parte din spaţiile universităţii vor fi folosite pentru activităţi în cadrul Summit-ului (cum este cazul clădirii în care funcţionează Facultatea de Medicină şi Aula Magna), iar restricţiile de securitate vor fi foarte stricte, astfel că studenţii care aveau programate cursuri în această clădire nu ar fi avut acces. Astfel, s-a decis ca vacanţa de Paşte şi 1 Mai să fie prelungită cu încă o săptămână, cursurile urmând a fi reluate în 13 mai. Şapte din cele nouă facultăţi vor recupera cursurile în weekend-urile următoare, iar la Ştiinţe Economice şi Inginerie s-a decis prelungirea cu o săptămână a anului universitar”, a explicat Teodor Boantă.

În 9 mai, municipiul Sibiu va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*