Istorie vie! Dacii și romanii s-au luptat din nou… la Sibiu! FOTO

Reprezentați ai Asociației Terra Dacica Aeterna au susținut, vineri, o oră de istorie vie în curtea Grădiniței nr. 16, de pe strada Mitropoliei din Sibiu.

Cei șase reprezentanți ai asociației s-au costumat în daci și romani și le-au povestit copiilor o importantă filă din istoria României, despre războaiele dintre daci și romani. Tribunul roman a condus în luptă legiunea a V-a Macedonica împotriva celor trei daci liberi dispuși să își apere vatra strămoșească cu prețul vieții. Cei aproape 100 de copii au putut afla totul despre echipamentul de campanie al romanilor, scut, sabie sau pumnal și au văzut de aproape faimoasa sică dacică sau stindardul lup purtat de războinicii lui Burebista și Decebal în luptă. Mai mult decât atât, copiii au participat activ la demonstrația de război dintre daci și romani ca arcași sau ca purtători de stindard. Ora de istorie vie s-a încheiat cu salutul roman „Milites” – „Salve” și salutul de luptă al dacilor – „Dacia” – „Libera”.

Proiectul face parte dintr-o serie mai lungă de ore de istorie vie prezentate elevilor de școală generală de către Asociația Terra Dacica Aeterna.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*