Ivancea a obţinut tăcerea contestatarilor săi 

Războiul şefului IPJ Sibiu cu cei care postează pe reţelele de socializare informaţii care-l deranjează a trecut în etapa următoare.

O instanţă a Tribunalului Sibiu a admis în parte acţiunea comisarului Tiberiu Ivancea. Temporar, acesta a obţinut tăcerea contestatarilor săi, cel puţin până la soluţionarea cauzei.

În acţiunea sa, comisarul Ivancea i-a pus în vedere instanţei că are calitatea de poliţist şi este şeful Inspectoratului de Poliţie al judeţului Sibiu. „Având în vedere funcţia publică pe care o deţin, consider că afectarea imaginii publice pe care o deţin și a reputaţei conturează negativ autoritatea privind conducerea instituţiei, caracteristică necesară pentru conducerea forţelor publice de aplicare a legii”, a subliniat Ivancea. De asemenea, considerându-se lezat de postările de pe acest grup secret de Facebook, Ivancea cere ca numele său să nu mai fie folosit în postări, precum și repararea prejudiciului moral cauzat, odată cu obligarea lui Marian Răduinea la plata cheltuielilor de judecată.

În replică, poliţistul Marian Răduinea, principalul adversar al lui Ivancea, a declarat că acţiunea şefului său este “este o încercare de intimidare a mea şi de a mă face să nu mai expun public o serie de abuzuri şi posibile fapte penale ale acestuia. Postările de pe Facebook l-au deranjat, întrucât au fost aduse la cunoştința I.G.P.R., fapte care, probabil, urmează să facă obiectul unor cercetări interne şi chiar penale.“

Iată ce au hotărât judecătorii:
“Complet: Apel 4
Tip solutie: Schimbat în parte
Solutia pe scurt: Admite apelul declarat de apelantul Ivancea Tiberiu Iulian împotriva sentinţei civile nr.17/5.01.2018 a Judecătoriei Sibiu pe care o schimbă în parte în sensul că admite în parte cererea formulată de reclamantul Ivancea Tiberiu Iulian în contradictoriu cu pârâtul Răduinea Marian şi, în consecinţă: Obligă pârâtul Răduinea Marian să înceteze pentru viitor, până la soluţionarea definitivă a dosarului nr.11746/306/2017 al Judecătoriei Sibiu, postarea pe reţelele de socializare sau în alt mediu on line a oricăror materiale defăimătoare sau comentarii insinuante la adresa reclamantului Ivancea Tiberiu Iulian, prin folosirea numelui acestuia sau a altui apelativ care să se identifice cu calitatea acestuia de şef al I.P.J. Sibiu. Obligă intimatul pârât Răduinea Marian să plătească apelantului reclamant Ivancea Tiberiu Iulian suma de 635 lei cu titlu de cheltuieli de judecată parţiale în fond şi 635 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în apel. Păstrează celelalte dispoziţii ale sentinţei atacate. “

Referindu-se la această soluţie, Răduinea a precizat că, în opinia sa, trebuie aşteptată motivarea instanţei. “Procesul merge mai departe. Sunt nişte semne de întrebare aici pe care le voi spune la momentul oportun”, a declarat Marian Răduinea.

Ovidiu SCUTELNICU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*