J. Vladoiu si M. Belodedici ambasadori ai Campionatelor Sportive Universitare din Sibiu

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, deţinătoarea trofeului Campionatului Național Universitar de Baschet 3×3 din 2012, este acum gazda etapei regionale a ediției din acest an.

Ne aflăm la startul celei de-a doua competiții de baschet 3×3 la nivel național. Începând cu 18 martie 2013, Student Sport va fi prezent în unele dintre cele mai importante orașe din România, cu ocazia Campinatelor Sportive Universitare.

Prima etapă zonală va avea loc la Sibiu, la Sala Transilvania, în perioada 18-20 martie 2013. Deschiderea oficială va avea loc pe 18 martie, la Aula „Avram Iancu” a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, cu începere de la ora 16:00. Publicul va asista la spectacole oferite de majorete, concursuri cu premii, precum și la întrecerile de slam dunk și aruncări de 3 puncte.

 

Studenții din 64 de universități, din 23 de centre universitare își vor susține universitatea în meciurile de baschet, în cele 3 faze zonale, urmând ca finala să aibă loc la Bucureşti. În cadrul competiţiilor vor participa peste 1 000 de studenţi. Aşadar, etapele zonale vor avea loc între 18-20 martie la Sibiu, 1-4 aprilie la Bucureşti, 8-11 aprilie la Bacău.

Echipa masculină de baschet a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, care a reprezentat România la Campionatul Mondial Universitar de  Baschet 3×3 în Serbia anul trecut, este formată din Victor Diaconescu, Răzvan Petcu, Bogdan Văcaru și Andrei Teleșpan, antrenor Alexandru Hulpuș. Din echipa feminină a ULBS fac parte Roxana Văcăroiu, Anca Stoia, Denisa Dezsi și Andreea Comăniciu.

Printre ambasadorii acestor competiții vor fi: Gabriela Szabo, Miodrag Belodedici, precum și Virgil Stănescu și Jean Vlădoiu.

Student Sport este fericit să anunțe faptul că odată pe 11 martie s-a lansat primul site al sportului universitar care va reuni informații din domeniul sportului universitar: www.sportuniversitar.ro.

De asemenea, rezultatelul studiului cu privire la sportul universitar din România “Radiografia sportului universitar” a fost lansat în cadrul Conferinţei de Presă de la Federaţia Română de Fotbal, în data de 6 martie 2013. Eşantionul folosit a fost reprezentat de 2.442 de studenţi din 23 de centre universitare din România.

 

 

 

 

Sponsorii Campionatelor Universitare Sportive sunt: Becks, Bergenbier, Borsec, Fan Courier, Qual Media, Federația Sportului Școlar și Universitar, Federația Română de Baschet.

 

Ioana PATACHI

Responsabil comunicare

+40 748 050 301

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat