Jandarmii, pregătiţi pentru Bobotează

Jandarmii sibieni s-au pregătit sufleteşte pentru Bototează. Miercuri, începând cu ora 12.00, va avea loc evenimentul organizat de Arhiepiscopia Ortodoxă Română – Sibiu – „Botezul Domnului Iisus Cristos”, în Piaţa Mare din Municipiul Sibiu, iar oamenii legii vor fi prezenţi în număr mare, pentru a evita orice fel de incidente.

STREZA-BOBOTEAZALa evenimentul din Piaţa Mare, vor participa credincioşi din numeroase locaşuri de cult din Municipiul Sibiu (cca 2.000 de persoane) iar din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu vor fi angrenate echipaje de ordine și siguranță publică totalizând un număr de 30 de jandarmi. De la primele ore ale dimineţii, jandarmii se vor afla la Catedrala Mitropolitană din municipiul Sibiu, unde se aşteaptă participarea unui număr mare de credincioşi la slujba de Bobotează, după care într-un scurt pelerinaj (Catedrala Mitropolitană – str. Mitropoliei – Piaţa Mare), aceștia se vor putea îndrepta spre Piața Mare pentru a lua apă sfințită.

Ominprezenţi

 Echipele de Jandarmerie vor fi prezente atât în zona bisericilor, pe traseul de deplasare a procesiunii către locul de sfinţire, cât şi pe durata desfăşurării ceremonialului. Jandarmii vor adopta patrule și cordoane de ordine publică și vor manifesta o atenţie deosebită în relaţia cu cetăţenii,  pentru prevenirea şi aplanarea unor conflicte, protejarea persoanelor şi asigurarea ordinii publice.

Recomandări

Jandarmeria Sibiu recomandă cetăţenilor care vor participa la activităţile religioase organizate cu această ocazie, să respecte indicaţiile echipajelor de ordine, să adopte un comportament civilizat, să dea dovadă de răbdare și înţelegere faţă de măsurile adoptate pentru desfășurarea evenimentului, să evite conflictele şi să solicite sprijin dacă observă persoane care au un comportament antisocial.

Pentru evitarea accidentelor, a aglomerării și pentru temporizarea fluxului de participanți,  jandarmii vor instala în zona scenei amenajate în Piața Mare a municipiului Sibiu, garduri de protecţie – direcționare persoane şi vor îndruma cetăţenii către zonele amenajate pentru distribuirea apei sfinţite.

Părinţii și însoțitorii adulți sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii, pentru a preveni eventualele accidente survenite, evitarea aglomerației sau posibilitatea rătăcirii acestora.

Cetăţenii ne pot sesiza sau solicita sprijin în mod direct sau apelând numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 (apel gratuit).

2 Comments

  1. Maxentiu Alin says:

    daca citesti titlul e de-ajuns…bototeaza…hmmm, uite cum creste DEX-ul …
    probabil asta e noua denumire pa care a ales-o buricul pamantului, streza cel viclean si fara inima…

  2. Maxentiu Alin says:

    Jandarmii sibieni s-au pregătiti sufleteşte pentru Bototează. Pe asta ati uitat-o…..noroc ca va mai trag de maneca din cand in cand… Si streza tot mic, viclean si fara inima ramane…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*