Planul Naţional de Gestiune a Deşeurilor a fost modificat, iar Sibiul va avea propria staţie de tratare mecano-biologică, în urma mai multor întrevederi pe care Bogdan Trif, preşedintele PSD Sibiu şi comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu, le-a avut cu vicepremierul Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

Ieri, Trif și consilierii judeţeni Cătălin Stanciu şi Dan Cermonea au avut o ultimă întâlnire cu Graţiela Gavrilescu pe această temă, întrevedere în urma căreia ministrul a confirmat faptul că judeţul Sibiu va avea în Planul Naţional de Gestiune a Deşeurilor propria staţie de tratare mecano-biologică, anunță biroul de presă al organizației județene PSD Sibiu, într-un comunicat de presă. Astfel, Sibiul îşi va putea asigura gestiunea integrată la nivel de judeţ, evitându-se creşterea taxei de salubritate pentru cetăţeni și, conform estimărilor făcute chiar de preşedintele Consiliului Judeţean, se vor economisi aproximativ 1,7 milioane de euro anual.

“Sunt dezamăgită de atitudinea doamnei Daniela Cîmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, care, în locul dialogului şi al colaborării instituţionale, a preferat demagogia, atacurile nefondate şi mincinoase, proferate în spaţiul public”, a declarat vicepremierul Grațiela Gavrilescu, la sfârşitul întâlnirii, potrivit sursei citate.

Bogdan Trif a reamintit că, în varianta iniţială, planul prevedea ca deşeurile din Sibiu să fie transportate, pentru tratare, în judeţul Alba, situaţie ce ar fi generat costuri suplimentare și, implicit, creşterea taxei de salubritate.

Delegația din Sibiu a avut discuții și cu secretarul de stat din cadrul Ministerului Mediului, Laurenţiu Neculaescu, şi cu Cosmin Teodoru, director în cadrul aceluiaşi minister. Ambii au declarat că decizia a fost luată în ultima şedinţă a grupului de lucru pentru Planul Naţional de Gestiune a Deşeurilor, fiind informat în acest sens şi Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

ACTUALIZARE: Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean, susține că a aflat „cu bucurie“ din presa locală că „PSD Sibiu a răspuns apelului meu de a susține indiferent de culoarea politică interesele județului, referitor la problema stației de tratare a deșeurilor“. Ea a precizat că instituția pe care o conduce încă nu a fost informată oficial de la București cu privire la schimbarea din Planul Național de Gestiunea Deșeurilor care va permite Sibiului să aibă propria stație de tratare a deșeurilor. „Sper ca demersurile colegilor din PSD să se concretizeze cu schimbarea prevederilor din Planul Național de Gestiunea Deșeurilor și vom informa sibienii de îndată ce Ministerul Mediului va publica o versiune modificată în sensul propus de Județul Sibiu. Deocamdată documentul transmis de Ministerul Mediului în ultima săptămână nu ne confirmă posibilitatea ca Județul Sibiu să își trateze deșeurile într-o stație proprie“, se arată în comunicatul Consiliului Județean, însoțit de „ultima adresă de la minister“, datând din 5 septembrie, în condițiile în care întâlnirea delegației PSD Sibiu cu ministrul Mediului a avut loc ieri, 11 septembrie.

2 comentarii

  1. psd - balena rosie a scris:

    Biroul de Presă al PSD Sibiu a atașat adresa nr. 4000/28.02.2017, prin care APM Sibiu specifică clar faptul că este ilegal ca gunoiul menajer de la Alba să fie adus la depozitul de la Sibiu, Hotărârea de Consiliul Local iniţiată de Daniela Cîmpean prin care încearcă să impună consilierilor judeţeni aducerea deşeurilor de la Alba la depozitul de la Sibiu, deşi CJ nu are atribuţi legale în acest sens

    [Comentariul a fost editat, deoarece conținea un link extern.]

  2. Pingback: Ziarul Mesagerul de Sibiu – PSD o ironizează pe Cîmpean

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.