JUNII SIBIULUI serbează ZIUA EUROPEI

_DSC1116 În data de 9 mai 2015, membri ai Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”, ansamblu finanțat de Consiliul Județean Sibiu, și ai Ansamblului Folcloric „Ceata Junilor” – pepiniera „Junilor Sibiului” vor fi ambasadorii culturii tradiţionale româneşti în Germania, în cadrul unui eveniment de tradiție – „Europafest” – ce reunește orașele partenere cu Landshut: Elgin (Scoția), Compiegne (Franța), Ried im Innkreis (Austria) și Schio (Italia).
Instrumentiștii și dansatorii sibieni vor susține, în Landshut – Germania, cu ocazia „ZILEI EUROPEI” o serie de spectacole folclorice, prezentând, astfel, muzica și dansurile specifice arealului românesc. Reprezentațiile de folclor vor fi întregite de standuri de prezentare a produselor de artizanat și a unor produse culinare românești. Artiștii vor fi însoțiți de doamna Silvia Macrea – manager al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu.

Dat fiind caracterul internațional al evenimentului, se realizează un important schimb intercultural, specificul tradiţional sibian fiind astfel promovat nu doar în Germania, ci și în alte patru țări europene. La evenimentele din Landshut va participa şi o delegaţie din partea Primăriei Municipiului Sibiu, condusă de doamna primar Astrid Cora Fodor. Se vor consolida, astfel, legăturile administrative, culturale, educaţionale etc, cu alte spații europene și se vor atrage noi turiști în Sibiu.DSC3229x

„Acțiunea este cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu. ”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*