Kirill Ermolenko – debut coregrafic pe scena Teatrului de Balet Sibiu

Balerinul rus Kirill Ermolenko, prim-solist al Teatrului de Balet Sibiu începând din septembrie 2016, va debuta în această săptămână, pe scena baletului sibian, de această dată ca și coregraf, cu producția „Poveste despre suflet. Poveste despre trup”.

Coregrafia va fi prezentată în avanpremieră joi, 6 iulie, în cadrul celei de-a patra ediții a programului „Geneza”, premiera spectacolului urmând a avea loc în Piața Mare, în data de 21 iulie 2017. Pentru prima sa coregrafie, Kirill Ermolenko va lucra cu dansatorii TBS Myrna Squire, Aina Sanxo, Claudiu Buldan, Samuel Rosek, Naoya Kyuno și Kenichi Murata. Alături de Kirill Ermolenko vor mai prezenta coregrafii în premieră absolută pe scena „Geneza”, Jacob Connor (Marea Britanie) – debut coregrafic, Myrna Squire (Canada) și Joshua Legge (Australia).

De la Kremlin Ballet, pe scena Teatrului de Balet Sibiu

Kirill Ermolenko a absolvit, în anul 2005, Colegiul Național de Coregrafie din Kazan, Rusia și în anul 2008 Academia Națională de Coregrafie din Moscova, fiind specializat ca dansator profesionist de balet și profesor de coregrafie. În anul 2012 a câștigat locul întâi în cadrul Competiției Internaționale de Balet Kiev, Ucraina. A participat la numeroase turnee pe teritoriul Rusiei și în străinătate și are un repertoriu bogat de roluri solistice în majoritatea baletelor clasice: „Lacul Lebedelor”, „Spărgătorul de nuci”, „Frumoasa din pădurea adormită„, „Giselle”, „Don Quijote”, „Corsarul”, „Romeo și Julieta” – toate aceste balete regăsindu-se și în repertoriul de spectacole al TBS. În repertoriul lui Kirill Ermolenko se regăsesc de asemenea și lucrări de dans contemporan, dintre care amintim aici o mică parte precum: „Bolero”, coregrafia Nijinsky, „Pavilion from Armida„ – coregrafia Smoriginas, „Cleopatra” – coregrafia Patrick de Bana, „The Blue God” și „The Beast and The Beauty” – coregrafia Wayne Engling.

„Geneza”, spectacolul noilor generații de coregrafi

Spectacolul „Geneza”, gândit ca un program cadru ce oferă șansa tinerilor dansatori de a debuta sau de a se afirma ca și coregrafi, este organizat de Teatrul de Balet Sibiu începând din anul 2014, când a avut loc prima ediție a acestui eveniment. Din 2014 și până în prezent, pe scena „Geneza”, Teatrul de Balet Sibiu a prezentat nu mai puțin de unsprezece producții coregrafice în premieră: „Impetus”, coregrafia Aleisha Gardner (2014), „Nota, vă rog !”, coregrafia Aleisha Gardner și Russell Hewey (2014), „Concert en bleu”, coregrafia Russell Hewey (2014), „Escapadă urbană” și „Nichita”, coregrafia Russell Hewey (2015), „9 pași”, coregrafia Aleisha Gardner (2015), „The Briefcase”, coregrafia Keston Meyer (2016), „Nu mai sunt eu”, coregrafia Daniel Alexandru Dragomir (2016), „Paria”, coregrafia Joshua Legge (2016), „Einstein”, coregrafia Aleisha Gardner (2016), „Angelic”, coregrafia Ovidiu Matei Iancu (2016).


Click pentru a deschide imaginea la dimensiune mare

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*