Klingeis promovează tradiţiile populare

Primarul oraşului Avrig, Arnold Klingeis, a luat parte la tradiţionala şezătoare care se desfăşoară în fiecare joi seară la Biblioteca din Avrig. sez_toareSăptămâna trecută, edilul s-a întâlnit cu doamnele care, săptămână de săptămână, vin cu lucru de mână la şezătoare. „Această şezătoare care se desfăşoară de ani de zile în Avrig este dovada vie că tradiţiile sunt păstrate cu străşnicie şi continuate în oraşul nostru. Aceste doamne care vin săptămână de săptămână aici, la tors, croşetat, cusut goblenuri, tricotat, împletit etc., sunt păstrătoarele adevăratelor tradiţii avrigene şi observ cu bucurie că transmit mai departe aceste tradiţii şi generaţiilor viitoare. De asemenea, mă bucur nespus să constat că la această şezătoare doamnele se adună în număr atât de mare şi că aici se simt atât de bine. Trebuie recunoscut aici şi meritul doamnei Maria Grancea, care este sufletul acestei iniţiative“, a explicat Klingeis.

Vocile Avrigului

El le-a povestit participantelor despre proiectele care sunt în derulare la ora actuală în Avrig, cum ar fi înlocuirea reţelelor de apă şi canalizare, refacerea carosabilului în urma acestor lucrări sau construirea subunităţii locale a Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Apoi, doamnele lau asaltat cu întrebări referitoare la diferite situaţii concrete din oraş şi şi-au expus şi nemulţumirile sau sugestiile legate de anumite situaţii. Primarul le-a ascultat cu interes, le-a dat asigurări că va ţine cont de propunerile lor şi va încerca să rezolve şi problemele sesizate, în general referitoare la starea drumurilor din oraş şi la lucrările executate de SC Apă-Canal SA, pentru înlocuirea reţelei de apă şi canalizare, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Avrig.

Activitate săptămânală

În fiecare joi seara, Biblioteca oraşului Avrig găzduieşte tradiţionala şezătoare. Este cel de-al patrulea an consecutiv în care la bibliotecă sunt organizate, sub îndrumarea bibliotecarei Maria Grancea, aceste şezători în cadrul cărora femei de toate vârstele din Avrig, şi nu numai, se întâlnesc cu lucrul de mână pentru a povesti. Doamnele vin cu goblenuri, croşetat, tricotat şi chiar tors. Povestesc despre bucătărie, grădinărit, lucru de mână şi orice altă sferă de activitate care prezintă interes pentru dânsele şi din care ar avea ceva de învăţat sau de povestit, pentru ca celelalte participante să înveţe. Aceste întâlniri au loc la biblioteca din Avrig de la sfârşitul toamnei şi până primăvara, când femeile încep munca în grădină.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*