Klingeis respinge raportul -Primarul Avrigului este de părere că acuzaţiile aduse de ANI nu mai au obiect

KLINGEISPrimarul oraşului Avrig, Arnold Klingeis, susţine că firma familiei sale nu se regăseşte printre firmele cu care municipalitatea a semnat contracte de promovare sau prestări servicii.

La sfârşitul săptămânii trecute, Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă și penală, precum și sâvârşirea infracțiunii asimilate infracțiunilor de corupție, de către Arnold Klingeis, primarul oraşului Avrig. Conform procurorilor anticorupţie, Klingeis a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de primar, a influențat îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi reveneau, semnând 27 de acte juridice – contracte și  comenzi ferme care au avut ca scop promovarea și publicitatea reședinței de vară și a parcului Samuel von Brukenthal, imobil sit pilot în cadrul proiectului CultTour, care face obiectul contractului de locațiune încheiat între SC Klingeis Consulting SRL, o societate comercială în cadrul căreia primarul deține calitatea de asociat, iar soția și fratele dețin calitatea de asociat și funcția de administrator, și Fundația „Samuel von Brukenthal“ -, încheiate în cadrul proiectului CultTour între Primăria Avrig și diverși prestatori de servicii. Valoarea totală a celor 27 de acte juridice ar fi de 690.540 lei.

Replica primarului

Edilul Avrigului crede că ANI a făcut oconfuzie în acest caz. „CultTour este un proiect care promovează o soluţie integrată pentru crearea turismului sustenabil, pornind de la potenţialul care există în zonă. Aici au fost evaluate, odată, obiectivele culturale, dar şi potenţialul natural, şi a fost construit un masterplan turistic care arată drumul pentru ca Avrigul să devină un model pentru turism sustenabil în România. În acest proiect se face, de foarte multe ori, o confuzie, în care se interpretează greşit modul în care este promovat Avrigul şi obiectivele de aici. Proiectul promovează potenţialul care va fi exploatat sau poate fi exploatat în viitor. Nu promovază actorii din turism şi agenţii economici care activează în turism. Această confuzie a dus în multe situaţii la suspiciuni de corupţie şi conflict de interese”, a menţionat primarul. Acesta susţine că aceeaşi situaţie a mai fost în atenţia ANI în urmă cu trei ani. „În data de 24 aprilie 2013, DNA a dat o soluţie de neîncepere a urmăririi penale a subsemnatului şi a făcut o disjuncţie la Curtea de Apel Alba Iulia pentru cercetarea conflictului de interes. În data de 9.01.2014, Curtea de Apel Alba Iulia dispune de asemenea neînceperea urmăririi penale pentru fapte de conflict de interes. Nu cunosc în momentul de faţă motivele pentru care această situaţie este din nou adusă în atenţia publicului. Voi aştepta raportul care va fi, probabil, cât de curând transmis către mine, şi vom vedea care sunt elementele noi pentru care sunt cercetat de acte de corupţie şi conflict de interes“, conchide Klingeis.

Fără contract

Acesta răspunde şi acuzaţilor conform cărora SC Klingeis Consulting SRL ar fi avut vreun câştig de pe urma vreunul contract încheiat în cadrul CultTour. „Am o listă a acelor contracte invocate în comunicatul ANI. Sunt contracte încheiate cu diferiţi furnizori de servicii care n-au nicio legătură cu societatea familiei mele sau altă societate în care aş avea eu vreun interes. Această confuzie a dus şi acum doi ani la o concluzie greşită, iar soluţiile date de DNA şi soluţia dată de Curtea de Apel Alba Iulia arată că nu sunt elemente care constituie acuzaţiile făcute de ANI în comunicatul emis. Există într-adevăr contracte, dar cu furnizori de servicii de promovare, în mare parte cu societăţi din Sibiu, dar şi din Bucureşti care au prestat servicii de promovare pentru acest proiect, dar promovarea se referă la proiectul în sine, deoarece toate proiectele europene au buget de comunicare”, a precizat Klingeis.
Arnold KLINGEIS | primar Avrig

„Klingeis Consulting nu a avut niciun contract de colaborare sau de promovare în cadrul acestui proiect, niciun singur contract cu instituţia pe care o reprezint.“

Dana MUNTEAN
redactia@mesageruldesibiu.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*