La Șelimbăr, viitorul sună bine

Viitorul Șelimbăr și-a respectat statutul de mare favorită la promovarea în Liga secundă, în barajul cu Măgura Cisnădie, câștigând cu 2-0 în deplasare. Returul e programat la Avrig, terenul din Șelimbăr fiind în modernizare.

Aproape de promovare

Cu 16 victorii și două remize într-un sezon aproape perfect, Viitorul Șelimbăr continuă seria evoluțiilor bune și în jocurile de baraj. A trecut fără emoții de Crișul Chișineu Criș, iar în tur cu Măgura a câștigat prin punctele realizate de Cârstean și Roșu, în minutele 68, respectiv 70.

Viitorul Șelimbăr a devenit marea favorită a județului la promovarea în liga secundă (foto: www.viitorulselimbar.ro)

„Suntem foarte aproape de a încununa un an de muncă asiduă cu o promovare în cel de-al doilea eșalon! Acest lucru nu ar fi fost posibil fără implicarea fiecărui om din cadrul echipei noastre, iar pe această cale vreau să le mulțumesc tuturor pentru aportul adus până în acest moment!”, a declarat Remus Șerban, vicepreședintele echipei, pentru site-ul clubului.

La 90 de minute

La rândul său, antrenorul Florin Maxim atrage atenția că mai este nevoie de 90 de minute de „dăruire și concentrare la cel mai înalt nivel posibil“, pentru promovare. „Ne desparte un meci de ceea ce ne-am propus. (…) Cum am spus și după meciul de la Chișineu Criș și o spun și acum, suntem 60% favoriți. Nu tratez niciun meci superficial, iar băieții au înțeles asta de când ne-am întâlnit luni la antrenament. Știm ce ne așteaptă, vom evolua împotriva unui adversar care nu are ce pierde și trebuie să fim foarte atenți”, a declarat Florin Maxim, antrenorul echipei Viitorul Șelimbăr.

Valoarea lui Alex Curtean

Locuitor al comunei Șelimbăr, fostul international U21 Alex Curtean, cu meciuri în cupele europene pentru Dinamo, Botev Plovdiv sau Poli Timișoara, s-a alăturat proiectului Viitorul, iar acum se bucură pentru poziția în care a ajuns clubul său. „Cred că reușim să facem o imagine foarte bună comunității din Șelimbăr deoarece o astfel de realizare nu a mai existat în comuna noastră. Cel mai probabil vom fi singura comună din Liga a II-a și atunci va fi important obiectivul atât fotbalistic, cât și pentru comunitate. Punem comuna pe harta fotbalului! Sunt mulți jucători cunoscuți la noi, antrenori, dar ne-am creat – și continuăm să creăm – o identitate! Consider că o promovare în Liga a II-a va uni și mai mult comunitatea și cred că am creat deja o emulație atât la seniori, cât și la juniori. Odată promovați vrem să și muncim bine nu să facem doar act de prezență în eșalonul secund”, a declarat Alexandru Curtean, citat de site-ul clubului.

„Copiii din comună vin la fotbal!“

„Pe lângă echipa de seniori, oficialii clubului șelimbărean au pus bazele unei adevărate piramide din punct de vedere al centrului de copii și juniori, centru care însumează la ora actuală peste 100 de viitori fotbaliști. «Performanțele echipei mari sunt doar începutul, însă pe noi ne preocupă să dezvoltăm foarte mult centrul de copii și juniori pentru ca în timp să putem crește și promova fotbaliști din propria curte. La Viitorul Șelimbăr nu există taxă, cotizație, niciun fel de plată pentru cei care participă la antrenamentele grupelor de juniori, iar aceste grupe sunt împărțite la ora actuală pentru fiecare sat. Avem juniori la Șelimbăr, Veștem, urmează Mohu și Bungard, astfel încât cei mici să se poată bucura de sportul rege. Trebuie să menționăm că toate acestea nu ar fi fost posibile fără sprijinul Primăriei Comunei Șelimbăr, a Consiliului Local Șelimbăr, dar și a oamenilor din mediul privat care au acceptat să se alăture proiectului nostru», a mai declarat Șerban Remus, vicepreședintele Viitorul Șelimbar“, pentru site-ul clubului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*