Laurenţiu Streza cântăreşte doctoratele

Noua componenţă a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) – for care a dat primul verdict de plagiat în cazul premierului Victor Ponta -, a fost publicată în Monitorul Oficial, numărul de membri fiind mărit de la 21 la 44.

Preşedintele şi cei trei vicepreşedinţi ai Consiliului General al CNATDCU vor fi aleşi de către membri la prima şedinţă. Noul Consiliu are reprezentanţi de la instituţii de învăţământ superior din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Timişoara, Sibiu, Ploieşti şi Târgu Mureş, precum şi de la Academia Română. Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este reprezentată de ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, în calitate de dascăl al Facultăţii de Teologie „Andrei Şaguna”. Printre membri se mai numără Răzvan Teodorescu, Ionel Haiduc, Eugen Simion, Nicolae Zamfir, Florian Popa, Vlad Nistor şi Alexa Visarion.

Regulamentul de funcţionare prevede că forul are printre atribuţii evaluarea dosarelor de acordare a titlului de doctor, propunând acordarea sau neacordarea acestuia, prin ordin emis de ministrul Educaţiei. Totodată, în ordin se arată că „validarea titlului de doctor se face cu respectarea strictă a legislaţiei şi criteriilor în vigoare la data admiterii la studii universitare de doctorat”. Înainte de a da ordinul cu noua componenţă a CNATDCU, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, în 26 iulie, că acest for a fost constituit pe criterii politice, „un lucru teribil de nefericit”, astfel că s-a decis reconstituirea lui din propunerile universităţilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*