LEACURI DIN NATURĂ | Lămâia (Citrus limon)

Majoritatea oamenilor exagerează cu mâncarea în perioada sărbătorilor, stresând organismul cu un exces de grăsimi saturate, proteine și numeroase glucide care au provenit din dulciurile ingerate.

Acum este momentul pentru a reface echilibrul corpului, altfel vom fi cuprinși de numeroase răceli, infecții și alte probleme de sănătate. Probabil din această cauză virusul gripal a făcut mai multe victime, deoarece ne-a găsit cu sistemul imunitar slăbit în urma exceselor alimentare. La toate aceste probleme de sănătate pot contribui și emoțiile negative, precum furia sau tristeţea. Este cunoscut faptul că emoțiile negative blochează organe ca ficatul sau intestinele, împiedicând astfel corecta lor funcţionare.

În studiile de specialitate, lămâia este simbolul fructului care tratează cele mai frecvente afecţiuni hepatice şi biliare, infecţiile respiratorii ș.a. Substanţele active importante din compoziţia lămâii: vitaminele (B1, B2, PP,C), mineralele (K, Mg, Ca, P, Zn, Fe, Cu, Mn), uleiul volatil, limonina, pectinele, flavonoidele (prezente în coaja fructului), lipidele, glucidele, ajută organismul în lupta cu boli grave printre care: afecţiunile cardiace, renale, hepatice, circulatorii, arteroscleroza, guta, ascita, tuberculoza, reumatismul şi migrena. Lămâia este una dintre citricele care combate cancerul aproape în toate stadiile, datorită compușilor săi anticancerigeni. E bine de știut că celulele canceroase și bacteriile prosperă în mediul acid, care a fost indus de alimentația defectuoasă. Dacă nu normalizăm pH-ul sângelui, este dificil să vindecăm mai ales bolile grave. Așadar, dacă suferiți de o infecție urinară, ar trebui să beți apă cu lămâie și bicarbonat de sodiu în fiecare zi. La o persoană sănătoasă, pH-ul sângelui este între 7,40 şi 7,45. Dacă pH-ul scade, se produc radicali liberi care oxidează şi alterează întregul sistem imunitar. Vitaminele şi mineralele nu mai pot fi absorbite corect în organism, iar bacteriile benefice din intestinul subţire îşi pierd capacitatea de a ajuta la digestia corectă. Fizic vă veți simți lipsit de vitalitate și obosit permanent. Pentru a preveni și combate aceste stări, trebuie să incluzi lămâile în dieta ta.

Amestecă jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu într-o cană cu apă, împreună cu zeama de la o jumătate de lămâie și consumă zilnic acest amestec înainte de micul dejun. În plus, are un efect anti-microbian, putând trata cu succes o gamă largă de afecțiuni fungice și bacteriene.


dr. Ghizela VONICA

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat