Leban – campion național

Câinele de căutare și salvare al ISU Sibiu, Leban, e din nou în prim plan.

De câteva zile, are la gât o nouă medalie, precum și titlul de campion al Campionatului de Dresaj organizat de Ministerul Afacerilor Interne.

„În perioada 1 – 5 octombrie, câinele Leban, împreună cu conducătorul său, plt. adj. șef Andrei Constantin din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu au participat la Campionatul de Dresaj al Câinilor de Serviciu din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, ediția a XIV-a, obținând locul I la categoria Câini de căutare salvare în mediul urban”, ne-a declarat căpitanul Cristina Criveanu, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Leban este deja la cea de-a treia participare la o ediție de campionat național. Dacă acum a reușit să bifeze cea mai înaltă poziție, la celelalte două s-a clasat pe locul al doilea.
Pe parcursul celor zece ani de viață, Leban a fost alături de pompierii sibieni la intervenții pentru căutarea unor persoane dispărute și de fiecare dată și-a îndeplinit la fel de bine misiunea încredințată. De asemenea, efectuează permanent antrenamente și participă la programele de pregătire împreună cu echipajele de intervenție ale ISU Sibiu, sub coordonarea lui Andrei Constantin.

Dincolo de performanță, Leban, câinele campion, este un camarad care le-a umplut pompierilor sufletul cu bucurie.


Viorica MAIER

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*