Lege nouă. Ce categorii de şoferi nu vor mai putea obţine permisul de conducere

Conform unui ordin de ministru, începând cu anul viitor, şoferii care au probleme cu inima sau diabet nu vor mai putea conduce. Deoarece riscurile unui stop-cardiac sunt mari, există mereu un pericol crescut de accidente provocate de şoferii cu probleme.

Ministerul Sănătăţii a publicat un ordin prin care cardiacii şi diabeticii cu o formă gravă a bolii nu vor mai putea obţine permisul de conducere. Aici intră atât cei care sunt la prima tentativă de a lua permisul, cât şi cei care deja îl au, dar sunt nevoiţi să-l reînnoiască, scrie 4tuning.ro.

Legislaţia nu face nimic altceva decât să intre în normalitate cu cea a Uniunii Europene. În alte ţări civilizate, aceasta este deja în vigoare şi le interzice persoanelor cu probleme să se urce la volan, deoarece pot produce accidente în care pot muri oameni nevinovaţi.

În concluzie, dacă ai suferit un infarct sau ai hipertensiune arterială de gradul 3, nu ai cum să conduci. Numai în cazul în care medicul spune că boala este tratată complet, dovedind cu acte medicale acest lucru. Aceeaşi situaţie este şi pentru cei care au un stimulator cardiac permanent sau dacă au avut o operaţie de bypass coronarian. În plus, cei care suferă de diabet intră în aceeaşi oală.

Totul, din păcate, se rezumă la părerea medicului. Pentru obţinerea permisului sau reînnoirea lui este nevoie de o vizită medicală care include, printre altele, şi control cardiologic. Medicul trebuie să îşi dea seama dacă şoferul are sau nu probleme. Iar în cazul în care îi dă avizul fără ca bolnavul să fie apt pentru conducere, specialistul va fi tras la răspundere, amendat şi cercetat penal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*