Legea vaccinării. Între sănătate publică și libertate individuală

Filiala Sibiu a Uniunii Salvați România organizează sâmbătă, 4 noiembrie, o dezbatere pe tema proiectului de Lege a vaccinării persoanelor în România.

Legea își propune să asigure „dreptul la sănătate individuală și colectivă, prin eliminarea sau reducerea morbidității, invalidității și a mortalității” provocate de boli transmisibile care pot fi prevenite prin vaccinare. Însă unele dintre soluțiile propuse, printre care obligativitatea vaccinării și sancțiunile aplicate părinților, au stârnit reacții negative și chiar proteste de stradă. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat și este în dezbatere la Camera Deputaților.

„Vă invităm să participați la dezbaterea care va avea loc sâmbătă de la ora 10.30, la Hotel Ramada, sala Betta, la care vor participa: Adrian Wiener, senator USR, membru în Comisia pentru sănătate publică a Senatului și Tudor Pop, deputat USR, membru în Comisia pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților, precum și reprezentanți ai societății civile. Dezbaterea va fi moderata de președintele USR, deputatul de Sibiu Dan Barna”, transmit reprezentanții USR Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*