Let’s Do It, Romania: Angajații Gărzii de Mediu Sibiu au făcut voluntariat și au adunat deșeuri din zona Poplaca

Toți lucrătorii Gărzii de Mediu Sibiu au participat, ieri, la „Let’s Do It, Romania”, cea mai mare campanie națională de voluntariat, care își propune, la fiecare ediție, „curățenie în toată țara într-o singură zi”.
Alături de comisarii de mediu s-au aflat și ceilalți angajați a instituției, dar și familiile angajaților. Cu toții au reușit, în câteva ore, să adune aproximativ 20 de saci cu gunoaie din zona comunei Poplaca, deși aveau destule alte opțiuni pentru a-și petrece timpul liber.

Angajații Gărzii de Mediu Sibiu și cei ai Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu au participat la "Let's Do It, Romania!" 2016

Angajații Gărzii de Mediu Sibiu și cei ai Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu au participat la „Let’s Do It, Romania!” 2016 împreună cu familiile lor și au igienizat un areal natural din apropierea Poplăcii

Nu este pentru prima oară când Garda de Mediu Sibiu se implică în campania „Let’s Do It, Romania”. „Misiunea noastră de zi cu zi este să luptăm pentru un mediu curat și sănătos. Dincolo de profesie, acest crez face parte din stilul nostru de viață, așa că în fiecare an ne alăturăm acțiunii «Let’s Do It, Romania» – o acțiune binevenită din partea societății civile, care completează eforturile autorităților din domeniul protecției mediului. Colaborăm foarte bine cu Ligia Anton, coordonatoarea județeană a campaniei «Let’s Do It, Romania». Anul acesta, au participat zece comisari din partea Comisariatului Județean, precum și ceilalți colegi ai noștri, împreună cu familiile lor, cărora doresc să le mulțumesc că au înțeles să-și petreacă astfel ziua de sâmbătă. Totodată, le mulțumesc, pe această cale, tuturor sibienilor care s-au implicat în acțiunea de voluntariat, pentru a avea un județ mai curat”, a precizat Constantin Dragomir, comisarul șef al Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Sibiu.

Saci cu deșeuri adunate de comisarii de mediu sibieni

Saci cu deșeuri adunate de comisarii de mediu sibieni

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune curăţarea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi. La primele patru ediții ale campaniei, în judeţul Sibiu au fost colectaţi peste 25.000 de saci cu deşeuri de către 10.000 de voluntari, rezultatele ediției de ieri nefiind încă anunțate. În acest an, proiectul „Let’s Do It, România” a avut susţinerea Guvernului României, fiind implicate cinci ministere: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor din România, Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Justiţiei şi Ministerului Transporturilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*