Liber la investiţii în tot judeţul

 

Bugetul aprobat în unanimitate la sfârşitul săptămânii trecute prevede cu 60 la sută mai mulţi bani pentru investiţii.

Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Banciu, în cursul lunii martie au fost reluate şantierele la şase drumuri judeţene şi la şase poduri, care însumează aproximativ 32 km. Printre tronsoanele „atacate“ se numără DJ 104G Săcădate-Nucet-Cornăţel-Roşia-Nou, unde se va lucra timp de trei ani, pentru a asigura din nou legătura între Valea Hârtibaciului şi Valea Oltului. În paralel, se execută lucrări de construire a trei poduri, din care două se află în zona de nord a judeţului, iar unul în est. „Prin aceste investiţii, spre care am alocat sume generoase din bugetul judeţului, ne dorim să creştem accesibilitatea zonelor incluse în modernizare, aspect care va conduce la dezvoltarea economică şi turistică”, a subliniat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

 

 

Finanţare negociabilă

 

În perioada următoare, Consiliul Judeţean Sibiu va încheia o convenţie de parteneriat cu toate primăriile unde se vor desfăşura proiecte strategice. „Costurile vor fi suportate în proporţie de 50 la sută de către Consiliul Judeţean. Acolo unde resursele comunelor nu sunt suficiente, putem negocia o contribuţie mai mare din partea noastră“, a precizat Cindrea.

 

Măsuri sociale

 

Astfel, 225.000 lei au fost alocaţi pentru amenajarea unor centre medico-sociale în şapte localităţi, printre care se numără Sadu, Sălişte şi Orlat. Acestea vor cuprinde cabinete de medicină de familie, câte un cabinet stomatologic, farmacie umană, cabinet veterinar şi farmacie veterinară. De asemenea, în şase sate vor fi create sau reabilitate centrele culturale. Valoarea totală a proiectului se ridică la 1,6 milioane de lei. „Dorim transformarea căminelor culturale în adevărate centre culturale, să nu fie doar săli de nunţi. Să aibă biblioteci, acces la internet etc.“, a detaliat Cindrea. Bârghişul, Loamneşul, Racoviţa şi Tilişca vor beneficia de 700.000 de lei pentru amenajarea de terenuri de sport, în vecinătatea şcolilor sau a grădiniţelor, iar 163.500 de lei au fost alocaţi pentru terenuri de joacă lângă grădiniţele din Alţâna, Iacobeni, Jina, Moşna.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*