Proiectul „Radio de VIS“ a debutat, ieri, la Sibiu. Peste 30 de liceeni au participat la un training organizat de asociația ACT for Education la liceul „Onisifor Ghibu“.

Astăzi, participanții vor fi instruiți de jurnalista Doris Lupu, de la Radio Vocea Evangheliei Sibiu, care îi va pregăti în tehnici de jurnalism, redactare texte, interviuri și știri. „Proiectul «Radio de VIS» a luat naștere prin implicarea și la inițiativa partenerilor noștri, Asociația DeVision din București și Universitatea Transilvania din Brașov. Identificând lipsa spiritului civic, a participării în diferite tipuri de activități comunitare și extrașcolare și conștientizând deficiențele educației formale, am concluzionat împreună cu partenerii că publicul nostru țintă este reprezentat de tineri, pentru a-i conștientiza și a-i motiva să se implice și să-i convingă și pe alții să fie mai activi“, a precizat prof. Andreea-Larisa Onea, președintele Asociației ACT for Education.

Obiectivul principal al proiectului constă în înființarea unui radio comunitar itinerant pentru a forma competențe civice în rândul a 50 de tineri cu vârsta între 12 și 19 ani, pe care să le poată folosi în promovarea participării și a cetățeniei active. Tinerii vor lucra intensiv timp de patru luni, apoi încă opt luni ocazional.


Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*