Liceul Goga se extinde prin mansardare

Edilii locali lucrează intens la proiectul de extindere a clădirii Colegiului Octavian Goga, urmărind în acest fel eliminarea orelor de după amiază, grele, obositoare și mai puțin eficiente pentru cei aproximativ 2000 de elevi.

La rectificarea bugetară care va fi supusă aprobării Consiliului Local Sibiu în ședința de la sfârșitul lunii august, primarul Astrid Fodor va propune alocarea fondurilor necesare pentru realizarea documentației și a expertizei în vederea extinderii clădirii Colegiului Octavian Goga prin mansardarea unui corp de clădire.

“Colegiul Goga este apreciat ca unitate de învățământ, numărul elevilor care aleg să învețe aici fiind în continuă creștere, fiind necesară introducerea învățământului în două schimburi. Prin mansardarea clădirii vom crea condițiile pentru ca elevii să studieze exclusiv dimineața.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Necesitatea și oportunitatea investiției este justificată deoarece numărul de elevi care învață la Colegiul Octavian Goga a crescut de la 1862 în 2016 la 1955 în 2018 iar în momentul de față în cele 13 săli de clasă ale înstituțiel din centrul orașului învățământul se desfășoară în două schimburi.

Studiile făcute până acum de specialiști arată că acoperișul amenajat peste corpul A permite mansardarea, motiv pentru care visul conducerii liceului poate merge mai departe iar lucrările pot fi initiate.

Acțiunea de la Goga face parte dintr-un proiect mai amplu al administrației publice locale de extindere a actualelor unități de învățământ de succes și de eliminare a programului de după masă din școli. În acest sens sunt în desfășurare proiecte la școala gimnazială Regina Maria unde este în curs lucrarea de mansardare, termenul de finalizare fiind 15 decembrie 2018.

Școlile gimnaziale Nicolae Iorga (str. N. Iorga), Regele Ferdinand (str. Șureanu) și I.L. Caragiale sunt și ele cuprinse  în proiecte pe care Primăria Sibiu le-a depus pentru a obține fonduri europene în vederea extinderii prin construcția de noi corpuri, proiectele aflându-se în prezent în evaluare.


Viorica MAIER

 

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat