Lipsa psihologilor naşte drame

Un tânăr din Răşinari şi-a pus capăt zilelor, după ce iubita i-a trimis un SMS de despărţire. Tragedia s-ar putea repeta în orice şcoală din judeţ.

Colegii şi dascălii de la Liceul „Independenţa“ povestesc despre Cătălin Claudiu Lepşa că era un tânăr liniştit şi sociabil, dar că în ultimul timp începuse să aibă note slabe. Elevul de clasa a XII-a s-a sinucis chiar de ziua mamei sale, care l-a găsit spânzurat în podul casei. „Medicul legist a stabilit că în cauză nu sunt suspiciuni de omor. Fiind vorba despre o sinucidere, poliţia nu a continuat cercetările“, afirmă inspectorul principal Luciana Balteş, purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu. Pe telefonul liceanului a fost găsit un mesaj prin care acesta ameninţa că se va omorî, după ce prietena sa îl anunţase că relaţia lor de un an şi jumătate s-a încheiat.

 

Un psiholog la 900 de elevi

 

Este un sistem de alarmă pentru sistemul de învăţământ, în condiţiile în care şcolile din judeţ se confruntă cu o lipsă acută de psihologi. „Regret profund această tragedie. Un psiholog la 900 de elevi reprezintă, într-adevăr, foarte puţin, iar acest lucru ar trebui să ne dea de gândit. Condoleanţe familiei îndoliate şi închei cu speranţa că nu se vor mai repeta asemenea situaţii dramatice“, a precizat Ştefan Firu, inspectorul şcolar general. O soluţie ar putea veni de la Casei Judeţene de Pensii Sibiu. „În cadrul Colegiului Psihologilor din Sibiu există 250 de psihologi. Inspectoratul ar putea încheia un parteneriat cu aceştia pentru a oferi şcolilor şi elevilor cu probleme consiliere până la deblocarea posturilor din sistem“, a precizat Dorel Aldea, directorul Casei de Pensii. Propunerea va fi studiată de Inspectoratul Şcolar.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*