Lista lui Barna

Liderul USR, deputatul Dan Barna, candidat la Preşedinţia României, şi-a prezentat astăzi, la Sibiu, un program cu zece proiecte.

Barna doreşte, dacă ajunge preşedinte, să schimbe Constituţia, în aşa fel încât „preşedintele să poată participa şi conduce şedinţele de Guvern în care se discută şi adoptă bugetul de stat”.

Dan Barna doreşte să nu mai fie penali în funcţii publice şi până la finalul mandatului de şef al statului, dacă câştigă alegerile prezidenţiale, Educaţia să primească 6% din PIB. De asemenea, Dan Barna şi-a propus şi o nouă lege a sănătăţii, pe baza căreia să fie modernizate spitalele, care acum „funcţionează în clădiri care ar trebui să fie muzee”, în timp ce „ţările nordice printează organe la imprimantă 3D cu celulele omului”.

Dan Barna: „Nu se poate să ne mai mândrim că mergem într-un spital în care citim «1864». Şi asta se întâmplă şi în Sibiu.”

„Trebuie să conectăm toate provinciile istorice cu autostrăzi şi să reînnoim căile ferate. Proiecte precum A1 Sibiu – Piteşti, A8 Iaşi – Târgu Mureş, A0 Centura Bucureşti sau A3 „Transilvania”, A6 Lugoj – Craiova sau A3 Ploieşti – Braşov vor avea finanţare adecvată şi management profesionist”, este unul din proiectele lansate vineri de Dan Barna.

De asemenea, Dan Barna doreşte să oprească tăierile ilegale de păduri, să facă în aşa fel ca să avem o economie fără birocraţie şi un nou Acord Politic Multianual pentru Apărare.

Programul candidaturii la Preşedinţie a lui Dan Barna are ca prioritate şi Diaspora, în sensul că românii din străinătate vor fi o prioritate a politicii externe.

foto: Dan Greavu

Barna promite că, dacă ajunge preşedintele României, va opri impozitarea salariului minim pe economie. „Vom opri taxarea sărăciei. Este un obiectiv pe care mi-l asum foarte clar, impozit zero pe salariul minim”, a spus el.

Dan Barna şi-a mai fixat ca obiectiv, dacă ajunge preşedinte, să reducă infracţiunile din România.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*